Спорт по H&M

От сряда, 13 юли 2016 1 Няма етикети Връзка 0

На 21 юли H&M пускат поредната си колекция спортно облекло под слогана For every victory – идеален тайминг, предвид, че между 5 и 21 август ще се проведат Олимпийските игри в Рио де Жанейро, както и Параолимпийските, пак там, между 7 и 18 септември.

Олимпиадата, освен зрелище и повод за национална гордост (или срам – зависи колко състезатели хванат с допинг и тази година) е добър повод всеки да се сети, че всъщност има поне един спорт, който практикува с кеф. Освен за възрастните Олимпийските игри, по лични наблюдения, карат децата да гледат на спорта като на нещо а) забавно б) необходимо и не на последно място в) даващо на добрите състезатели статут на рок звезди!

Основната причина да ви занимавам с тази колекция не е функционалността на моделите, качеството на изработка и модерния дизайн (впрочем част от тези модели леко ми напомнят на дизайнерското сътрудничество AlexanderWangXHM, но със значително подобрен вид), защото ако в 21 век не гарантираш тези задължителни атрибути, които освен да изглеждат добре имат за цел да улеснят постиженията на носещия ги, то тогава си чао от играта на производителите на спортно облекло.

Занимавам ви с тази линия заради кампанията, защото за поредна година в промотирането на колекцията освен божествените тела на модели и професионални спортисти участват хора, в графа различни, които в нашата действителност почти не виждаме, за които почти не чуваме, а според мен е важно. Направих си труда да ви синтезирам малко информация кой-кой-е:

FEV BTS campaign film_Chelsea Werner

Гимнастичката Челси Уърнър със синдром на Даун, която започва да тренира гимнастика, за да превъзмогне ниския мускулен тонус – едно от състоянията, типични за децата с Даун. Според треньора й като дете тя едвам е успявала да извърви гредата без да падне, но на пук на всички очаквания детето влага цялото си желание и всички сили, за да покаже, че може да се справи. Тя е многократна национална шампионка в Special Olympics.

FEV BTS campaign film_Mike Coots

Сърфистът Майк Кутс, на когото тигрова акула отхапва десния крак през 1997 г. в Кауай, докато кара бодиборд, като резултат кракът му е ампутиран от средата на бедрото. Този факт не само не го спира да кара сърф, а го превръща в един от най-яростните защитници на акулите. Участва активно във фондация, която помага на деца с ампутирани крайници да превъзмогнат травмата, като има помага със съвети, насоки и отговаря на всички техни въпроси. Освен всичко останало е и професионален фотограф, като прави някои от най-яките снимки на сърфисти.

FEV BTS campaign film_Namibia Flores

Боксьорката Намибия Флорес, единствената жена боксьорка в Куба. Мда – защото въпреки, че боксът е традиционен спорт в Куба, която води световната класация по брой спечелени златни медали на Олимпийски игри, този спорт продължава да не е позволен за жени. Намибия тренира с националния младежки отбор по бокс на Куба и резултатите й са равни на тези на момчетата, но въпреки това не е допусната да се състезава като официална представителка на родината си. Напуска Куба, за да може да тренира и да се състезава спокойно, сега е в САЩ.

Едно от лицата на кампанията е и Кейтлин Дженър, екс Брус Дженър, която освен да даде гласност на трансджендър общността вярвам е използвана и заради силната й популярност в момента.

Ето тук някои от моделите (тези, които на мен ми допадат най-много) + цени:

1

2

H&M ще обличат шведските олимпийски и параолимпийски отбори със спортни екипи, екипи за определени дисциплини и официалните костюми за церемониите по откриване и закриване на игрите в Рио.

Бях поканена на една демо-тренировка в шоурума на H&M с Михаил Христов, но тъй като беше събота, а това е времето ми за дете и семейство и имахме вече планове пропуснах. Можете да разгледате обаче снимки от събитието при Мими, Алиска и Сирма.

1 Comment

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *