Спорт, игри, олимпийски огън, много WTF и малко WIN

Преди старта на олимпийските игри в Сочи си задавах на няколко пъти въпроса: всичко това сериозно ли се случва или е шега, за да се увеличи интереса на публиката. Първо беше скандала със забраната за участие на гей спортисти, после беше скандала с избиване на бездомните кучета, после и това и двете тоалетни и другите безумия, после снимките на руските спортистки, подредени като на кастинг за софт-порн филм. Не на последно място вчерашната помпозност по БНТ за HD канала с 18 часа предаване на олимпийските игри. Извинете, ама в 2014-та масово телевизиите имат HD канали, които предават 24-часови програми, така че тази помпозност е смешна, излишна и жалка!

Днес малко ми се пооправи вкуса от поста на Ева с хубавците спортисти.

Малка забележка: когато си професионален спортист да влезнеш в класация „секссимвол“ е някак си логично, най-малкото имаш изваяно тяло и яки мускули, а спорта изгражда и силен и борбен характер – така че ето ти и силното, решително излъчване, което е супер-секси от къде идва.

След това видях снимките на H&M с униформите и екипите на шведския отбор. Още преди няколко седмици се зарадвах на GO GOLD колекцията, вдъхновена от шведските олимпийци. Яко е ако харесаш дрехите на спортистите по време на състезанията да можеш да си ги купиш, независимо дали са от твоята държава или представляват друга страна.

а

Обаче не на дрехите искам да ви обърна внимание днес: а на моделите! Освен за модели, които представят олимпийци H&M показва и модели с недъзи, които представят дрехите за параолимпийците! Поздравления за смелостта и красивите снимки.

а

Освен, че всички дрехи са красиви и цветовете хем са от жълто-синия флаг на Швеция, хем имат много модерно звучене, но най-важното е, че всички модели са представени красиво и достойно, както според мен повелява олимпийския дух! Приличат ми на смели бойци, млади богове и хора, които спокойно можеш да посочиш като пример за подражание. Искам някой ден да видя и родните ни състезатели представени така, моля!

За сведение в сайта на БОК намерих 18-те български спортисти, които заминават за Сочи – не намирам параолимпийци обаче. Ето ви подробна (ужасна!!!) брошура със състава на българската делегация. Желая успех на всеки един от състезателите ни, защото само с чест и слава не може. Иска ми се обаче някой ден тези млади и упорити хора да могат да изглеждат толкова горди и вдъхновяващи, колкото колегите им от шведския отбор. Малко ми е тъжно, че в тази брошура е обърнато повече внимание на рекламите на спонсорите, отколкото на спортистите.

И за да не си мислите, че хейтя: самопредлагам се да помагам с идеи, стайлинг, реализация, връзки с фотографи – каквото кажете, на линия съм! Само искам да видя и нашите олимпийци като богове от Олимп, моля! А не да използвате снимки тип паспортни и то с ужасно качество!

И понеже се разписах: ето снимки от сайта на БОК с костюмите за Сочи:

1495_3359569622

1495_4422946126

1495_6281431822

Дрехите са елегантни, но ми приличат на такива за стюардеси, а снимките в снежното време са ужасни! В културен шок съм от лошата организация за представянето, по тази част се самопредлагам отново да помагам следващия път!

И ето Александра Жекова и баща й със спортния екип, който като изключим, че е твърде предсказуем и скучен с така разположените цветове от байрака на татковината ни, изглежда топъл и удобен.

jekova

jekova2

viktor-jekov

viktor-jekov1

Модата не е най-важното в Олимпиадата, а как ще се представят спортистите, как ще са организирани игрите, колко допинг проби ще бъдат отрицателни, кой колко медали ще получи и как ще се радваме редом с нашите спортисти. Но понякога външният вид и модата са важни до толкова, до колкото искаш да се радваш, гордееш и възхищаваш още повече от тези хора. Защото в олимпийските дни спортистите са истински герои на нашето време и като герои искаме да ги виждаме още по-големи, величествени, горди и достойни!

И за финал – ето тук можете да разгледате още снимки с екипи на различни отбори за олимпийските игри в Сочи.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *