Слаба

От понеделник, 7 март 2016 2 Няма етикети Връзка 0

aТази снимка е отпреди 20 години и има-няма 20 килограма.

Тук съм към края на 12-ти клас, на 19-годишна и 54 килограмова и висока 1,72.

Едно момче, с което временно се бях гаджосала в онзи период ми беше казало, че съм малко дебела и трябва да отслабна.

На тази снимка приличам на изсушена и много нещастна и леко болнава риба. А в първи курс се оказа, че съм с анемия и рязко размислих има ли смисъл да гладувам или е по-добре да се храня нормално, като засиля спорта – тогава открих йогата, но това е друга тема.

Не, не ме разбирайте погрешно – не искам да кажа, че задължително като намяткаш допълнителни килограми се разхубавяваш, напротив. Но някак си е по-важно да бъдеш здрав, да се храниш правилно и да спортуваш, вместо да робуваш на нечия чужда представа за хубост.

И сега, понеже с първите по-топли дни Facebook се изпълва лавинообразно с гръмки постове от типа: от днес – диета; от утре – спорт; лятото идва – да отслабваме! и реклами на вълшебни хапчета, мазила, лосиони, добавки, фитнеси и т.н. някак намирам за удачно да си кажа дежурното: ако целогодишно лежиш на дивана и се тъпчеш с чипс – няма как да се вталиш и да се сдобиеш с идеалното тяло за 2 месеца, за да се разходиш по плажа и после пак да нагънеш джънка.

Да бъдеш стегнат, здрав, във форма и т.н. – това е начин на живот.

В заключение: избери си начин на живот, който искаш да водиш, а не само външен вид, който искаш да имаш, и също така периодично ходи на прегледи и изследвания, за да не се окаже, че имаш някакъв здравословен проблем, който си пренебрегнал. За пример: тази зима качих неочаквано много килограми (7-8, по-точно) и си мислех, че е от егн-то, забавен метаболизъм и т.н., а се оказа, че е от сериозен хормонален дисбаланс.

В заключение на заключението: мисли за здравето си, преди да помислиш за суетата си!

 

 

2 Comments
  • Савина
    март 7, 2016

    Съгласна съм със статията, трябва да обърнем огромно внимание на здравословното хранене и какво точно изисква нашето тяло, вместо да гледаме повърхностно на проблема. Всичко е комплексно. 🙂

  • Toni's Beauty Nook
    март 7, 2016

    Страхотна публикация, много верни неща и абсолютно подкрепям всичко.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *