Семки и бонбонки, т.е. червилца

Допреди няколко години с червено червило приличах на дете-идиот намацотено с гримовете на майка си. И като в класически, леко сополив chick-flick, главната героиня заминава за Ню Йорк, на гости на най-добрия за приятел. И докато двамата се мотаят из Сохо, поръчват подаръци в Tiffany’s, пият кафета, избират идеалният аромат свещи Diptyque за вечерята на Деня на благодарността, влизат в един от най-добрите магазини за козметика в Манхатън и нашата героиня, подтикната от най-добрия си приятел пробва едно червено червило, на шега.

red lipstick

 

И БУМ! Оказва се, че на нашата мила героиня времето се отразило благоприятно откъм начина, по който червеното червило й седи.

_DSC0243

И ето така, постепенно започнах да събирам червени червила: на принципа проба-грешка, избирайки внимателно последните години според състава и по възможност да не са тествани върху животни.

Последните ми 2 придобивки са тези, от Златна рибка:

bodyography

Основната причина да избера тези червила е тази:  Certified as a Cruelty Free Brand by PETA. До скоро в Златна рибка продаваха NYX, от които бях супер-доволна, но момичетата в магазина ми обещаха, че ще съм доволна и от bodiography – да видим.

red lipsticks

Едното е класическо червено, а другото брикаво-червеникаво-кафяво с капка лилаво (тъмен цвят, който не мога да определя), което ми напомня на двете червила Christian Dior, за които пестих систематично в студентските си години, а дори не успях да използвам докрай, защото така или иначе не се гримирам особено често. Но си ги пазя, така – за спорта.

_DSC0237

1 Comment
  • Зорница
    март 26, 2016

    Благодаря, че ме побутна с тази публикация 🙂 червеното червило е наистина нещо много красиво, открих го за себе си и мисля да го нося с удоволствие.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *