Сандали

От понеделник, 9 юни 2014 4 Няма етикети Връзка 0

Всеки си има причини да обича лятото, моите са босите крака, дългите дни и (за жалост все по-рядко) вечерите с коктейл и хубава музика, които прерастват в нощи (а едно време дори в сутрини).

Откакто станах родител, обаче босите крака и дългите дни са нещата, за които копнея. Усещането да можеш спокойно да си движиш пръстите на краката, да усещаш вятъра и слънцето на кожата си – тези малки неща ми дават толкова силно усещане за свобода! Освен това няма нищо по-секси и по-божествено от гол бос крак в сандал на ток – по възможност гарниран с гладка кожа + слънчев загар! Откакто юни започна да се държи подобаващо и има повече слънце настроението ми за сандали се завърна с пълна сила, за това ето моя топ 4:

Анималистична шарка + висок ток

Лятото предразполага за повече дързост, голи крака, гладка кожа, слънчев загар… харесвам змийските обувки и начина, по който лесно се съчетават с всичко – от елегантна вечерна рокля, до джинси + копринен потник + ленено сако.

Платформа кафява кожа + еспадрилена подметка

Това е класическият летен сандал, абсолютно приложим през всички 24 часа на денонощието! Става за работа, за разходка, за вечерни партита (особено около басейни).

Ортопедични сандали – тип немски турист – от това лято отново хипермодерни

Винаги съм имала такива сандали, още откакто Scholl ги произвеждаха и повече ми приятелки наистина ме наричаха „немска туристка“ всеки път, когато ме видеха с тях. Най-удобните сандали! Уви, откакто станаха хиперкатуални и влезнаха в страниците на модните списания поскъпнаха драстично. Предпочитам да ги нося с плажните туники и кафтани и с дълги рокли, ако може до земята.

Равен черен сандал

Класика, също като кафявия на еспадрилена подметка, но може би малко по-минималистично и респективно подходящ за монохромни съчетания. Аз страдам много по черните сандали, които се наложи да изхвърля миналата година в Лондон при комично-трагични обстоятелства: започва да вали, пресичам улица пълна с туристи, жената зад мен (огрооомна американка) се стоварва с цялата си тежест върху крака ми и успява да настъпи сандала ми на петата в момента, в който аз почти си вдигам крака от земята (не знам дали си го представяте, беше сложно и болезнено) в следствие на което сандалът се разпаря и аз оставам да куцукам полу-боса насред дъжда. Всичко приключи с един чифт Dr. Martens за утеха.

Колаж: Polyvore

4 Comments
 • Марто
  юни 9, 2014

  Трябва да си взема едни туристически, да си ходя по планините, или да се пусна по пътя на пилигримите с тях 🙂 Иначе из града сандал НЕ обувам!

  • Ана
   юни 9, 2014

   Повече от впечатляващо и очарователно е, че не носиш сандали в градски условия. Колкото е секси женски крак в сандал, толкова мъжкия – не е

 • Ангелина Присадашка
  юни 10, 2014

  Аз харесвам мъжете със сандали. Разбира се, тези, с поддръжани нокти и качествени сандали, подходящи за съответната ситуация /не и за офис/. Има нещо закачливо в това и свободно. Харесвам когато мъжете излъчват лежерна елегантност.

  • Ана
   юни 10, 2014

   Предпочитам мъжете да носят мокасини, на босо или още по-добре boat shoes – които може би пак се превеждат мокасини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *