Разбор на годината – никакъв

От събота, 14 декември 2013 0 Няма етикети Връзка 0

Последните няколко месеца бяха тотална лудница, покрай ремонта на спалните, TEDxMladostWomen, пътуването ми до Ню Йорк, намирането, наемането, ремонта и местене (в процес) в нов офис – практически не ми остава свободно време.

Не се оплаквам, не ме разбирайте погрешно. Аз съм жива и здрава и така са повечето хора, които обичам и на които държа. Може да не се справяме супер добре, но сме ОК като цяло. В общи линии съм покрила основните показатели на „добре съм“.

И така – почти в края на 2013-та, когато отново всички пишат/говорят/класират/постват класации и квалификации на събитията от последните 12 месеца, аз пък нямам намерение да правя нищо подобно. Съветвам ви горещо да направите същото. Направете си чаша хубаво кафе, ароматен чай или си сипете чаша вино и си спомнете най-хубавото нещо, което ви се е случило през годината. Затворете очи, ако това ще погне, и си спомнете чувствата, които сте изпитали точно в този най-хубав момент. И сега се научете да ги изпитвате всеки ден при нужда. Да се връщате на това място на щастие в момент на тъга, да се връщате в тази компания в момент на самота.

Това е единственият съвет, който мога да дам в края на тази година. Година, която така жестоко опъна живота ми, че идея нямам как оцелях в добро психическо здраве! Съветът ми е много прост: научете се да живеете живота си пълноценно и да запазвате най-добрите емоции и спомени, които да ви служат като спасителен пояс при нужда. Може да се окаже, че няма да има утре, за това е важно да осмислим и да направим днешният ден важен и запомнящ се.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *