Преди старта на сезона на сандалите

От сряда, 15 април 2015 2 Няма етикети Връзка 0

Това днес е малко от поредицата – никой не ме пита, но аз да си кажа. Понеже виждам някои смелчаци по сандали тук-там, а дълбоко вярвам, че ако не си се погрижил да си покажеш краката в поне прилична форма – то чорапче+ сандалче е по-малък срам от напукани пети и изпочупени нокти, ето един полезен и лесен съвет, тотално непоискан, както вече стана ясно: пила за пети.

Да, знам – трудно е в мръсен и прашен град като София, да носиш сандали и да си с опазиш краката от прахоляка – за това избираш, както и със спорта и плажа, впрочем – или целогодишно полагаш грижи, или си носиш чорапки и обувки и през лятото. И всъщност никак не е сложно и е въпрос на рутинно действайте: по ½ минута на ден, под душа – и готово! Изпилва се мъртвата кожа и край на мъките, след това кремът за крака е задължителен, обаче.

И сега минутка за споделяне на личен опит: ползвам една пила на Titania, която върши чудеса, както последните 2 лета изобщо не съм имала напукани пети. Но въпросът е в упорството, наистина – всеки път под душа, под течаща вода, за да не си нараня краката/петите – ексфолиация/изпилване на сухата кожа. През зимата започнах да ползвам и ексфолиращите соли за тяло с билки на Premier Dead Sea, които също са чудесни – все още не знам какъв ще бъде ефектът през лятото. Веднага щом времето се стопли започвам да ходя боса вкъщи, а навън със сандали, поради което 1 или 2 пъти на седмица намазвам обилно стъпалата си с преварен зехтин с няколко капки есенциално олио от чаено дърво, което е силен натурален антисептик. Надявам се да съм била полезна с този съвет – който е лесно приложим и не изисква нито особени инвестивии, нито осбено много време.

2 Comments

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *