Позитивно мислене за продан

От четвъртък, 28 май 2020 0 Няма етикети Връзка 0

Преди няколко дни (или седмици, кой ти ги брои вече) реших да седна и набързо да опиша, обзорно, последните няколко месеца, които прекарахме както в извънредно положение, така и продължаваме да „прекарваме“ в присъствието на COVID реалността.

Небързото писане резултира в 7 страници.

Редакцията с цел съкращаване (двукратна, към момента) ги увеличи неколкократно, на път е да стане файлетон.

Докато реша какво да правя с файлетона, който създадох без да искам, ето малко кратки размисли и страсти по темата с позитивното мислене (и неговото капитализиране), което напоследък никак – ама НИКЪК не ми се отдава.

Позитивно мислене и вяра в светлото и по-добро бъдеще

Не, не и пак не. Честно казано много повече ми помага да се отдам на тъгата, да я изживея и да изстрадам загубата на животът ми такъв, какъвто беше допреди 3 месеца, за да мога след това да се стегна отново и да продължа с работа, планиране на нови ангажименти, поставяне на цели, преследване на крайни срокове и т.н.

Нейде мернах заглавие тип „за да подобрите настроението си – започнете планирането на почивка на екзотично място“. В моя случай заглавието трябва да бъде: Подобрете настроението си: планирайте грандиозен обир на банка!

А подзаглавието трябва да гласи следното: След като жена загуби основните си доходи, изхарчи всичките си спестявания по време на пандемията, се наложи да планира и осъществи грандиозен обир на банка, за да отговори на наложените от обществото очаквания на почива на екзотични дестинации. Въпреки присъдата, жената не изгуби дух, а успя да се мобилизира и да напише един от най-вълнуващите криминални романи на нашето време, като в момента е в преговор за филмовите права с водещи продуценти от Холивуд.

Шегувам се, разбира се, ама айде по-сериозно – екзотика днес е да си платя сметките навреме, не да планирам trip до Малдивите.

Оправи си настроението с нови покупки

Пак наскоро мернах някаква рекламка в нета, която гласеше нещо от типа best post pandemic shopping ideas to cheer you up, друга статия обещаваше да разкрие кои са BEST post pandemic must haves. Ама наистина ли нищо не научихме за тия месеци? Сега – ясно ми е, че магазините трябва да продават, модните брандове – да произвеждат и тези колела трябва да продължават да се въртят в името на индустрията, икономиката и капитализма, ама бих искала да припомня, че има хора, които освен хляба, млякото и тока – надали ще могат да си платят за други екстри доста време напред.

След всички гръмки when you can’t go outside, go inside и сходни псевдо дзен крилати фрази, се оказва, че дори тези, които се вихриха с най-вдъхновяващите постове, показващи истинска и изключително фотогенична интроспекция и емоционално израстване целящо да достигне до сърцата на всичките Insta фенове, не виждат по-добър начин от купуването на (поредната) нова чанта, за да си оправят настроението.

И не, нямам нищо против новата чанта или купуването, имам проблем с глупавото clickbait лицемерие ?

Днес и аз ще купувам нещо ново – новите брекети на детето, да видим какви чакри ще ми се отворят с този харч.

Нова партида коучинг гурута с недоказан опит и експертиза

Малки, големи и още по-големи откачалки изведнъж започнаха да пъплят от всички онлайн платформи и да щъкат с агресивни реклами в социалните мрежи. На фона на обещанията за подобряване на писихическото здраве, благоденствие и т.н. на 99,9% от новоизлюпените коучки, капките за гейши ми изглеждат направо като медицински продукт с доказано действие.

То ясно, че по време на криза някои се свиват в ъгъла, а други решават да капитализират от несигурността и страховете на хората, но благодарение на интернет виждам всъщност висотата до която достига човешката глупост, наглост и лудост.

Наистина се надявам хората да могат да мислят критично и да внимават на кого се доверяват, но едва ли.  

В заключение: не е задължително винаги да сме в добро настроение и всичко винаги да ни е наред. ОК е, когато нещата не са ОК. Не е ОК да искаш всичко и на всяка цена да е ОК, както и да си готов да платиш всякаква цена за това имагинерно „ОК“.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *