Подаръкът на истинското кафе

Има момичета, които обичат цветя, има жени, които са готови припадат пред кутия шоколадови бонбони. Докато аз изпадам в екстаз, когато получа бутилка добро вино и много се вълнувам, когато откривам вкуса на нови аромати – като откриването нова марка кафе, например.

И така, днес ще си говорим за кафето.

Получих този пакет като подарък от Ambre Café – специализиран онлайн магазин за кафе, който продава сортове от Африка и Индонезия, както и много внимателно подбрани аксесоари за приготвяне и сервиране на кафе.

Харесах това етиопско кафе, което беше някак повече от очаквано, предвид факта, че растението КАФЕ – Coffea arabica, произхожда именно от Етиопия. Етиопското кафе е по-плодово и светло и ми харесва факта, че може да му се наслаждавам както като топло, така и студено с лед – идеалната разхладителна и освежаваща лятна напитка!

При избора на кафе трябва да имате предвид няколко неща:

Цвят – светло VS тъмно:

Светлите зърна предлагат малко по-фин, лек и дори плодов вкус. Тези зърна вероятно не са печени толкова дълго и можете да почувствате киселинността и плодовитостта много по-добре.

Ако изберете по-тъмни и леко блестящи зърна, това означава, че те са печени за по-дълъг период от време и процесът донася повече масла да излязат на повърхността на зърното – така че то блести като скъпоценен камък. Тъмните зърна са характерни със смели аромати, понякога дори и малко нагарчат.

Цели зърна VS смляно кафе:

Целите зърна предлагат по-свеж вкус в чашата, тъй като те са смилат точно преди самото варене на напитката. Но всичко зависи от машината за кафе, която имате и от вашите лични предпочитания. Аз купувам винаги цели зърна.

Място на произход & тероар:

Имайте предвид едно: кафето не е нищо друго освен плод, точно както гроздето. Така че, точно както Каберне Совиньон от Франция, Южна Африка, Южна Америка или Нова Зеландия никога няма да може да има един и същ вкус и аромат, кафето с различен произход никога няма да има същия аромат и вкус!

Най-добрият ми съвет за вас е, особено ако сте страстен любител на кафе, като мен: колкото повече вкус пробвате – толкова по-добре!

Можете да последвате и да поръчате кафе и аксесоари направо от страницата на Ambre Café във Facebook или да пазарувате онлайн: www.ambrecafe.net

Ще се радвам да ми споделите какво сте опитали и какви са вашите впечатления от тези кафета.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *