Петък вечер

От петък, 11 март 2016 0 Няма етикети Връзка 0

Наскоро срещнах стари познати от ученическите години, като в края на малкия ни разговор отрупан с дежурните как си, добре изглеждаш и трябва да се видим някой ден за по-дълго – един от въпросните хора каза гръмко: и да се напием подобаващо! На въпросът ми защо е нужно да се напиваме отговори с: ами какво друго му остава на човек в днешно време?

Този въпрос се забоде в главата ми като карфица и не спирам да си правя списък наум с всичко неща, които можеш да правиш, вместо да се напиеш. И така, тематично – като за петък, нищо че точно утре е работен ден, защото се отработва 1 допълнителен почивен ден, списък с всички неща, които можеш да правиш вместо само да се наливаш безцелно с алкохол:

Отиди в нов бар и пий як коктейл

Добрите барове обикновено работят с добър алкохол, следователно по-добрите коктейли са по-скъпи. По-добре да изпише 1-2 класни коктейла за вечерта, отколкото да се наливаш до самозабрава с шльокавица или водка от пластмасова бутилка със съмнителен произход.

Отиди на хубав ресторант

Вместо да се забиеш в която и да е кръчма, направи проучване какви нови ресторанти има от последния път, когато си ровил в Програмата или Go Guide и си избери някой, който до сега не си посещавал – отиди сам, за да си починеш, вземи си книга и се отдай на удоволствието да се храниш в мълчание или отиди с половинката и се насладете на приятна среща за двама, или пък отиди с компания, поръчайте си различни ястия и се насладете на вечерта.

Отиди на вино бар

Отново – вместо да се наливаш с каквото и да е, отиди и изпий едно хубаво вино. Аз освен Grape Central тук не мога да препоръчам нищо друго, защото съм пристрастна и там ми харесва ужасно много, но знам, че в София вече има и други винени места. Направи си списък какви вина искаш да пробваш и може да си организираш компания за винопиене и да пробвате тематично: по сортове, по цена, по клас, по географски региони… винената дегустация е мега яко хоби, което може да те събере със супер интересни хора, които при равни други обстоятелства може и да не срещнеш в живота си.

Запиши се на спорт/фитнес/танци

Предвид масовата истерия, която обхваща хората в началото на пролетта за това как ще изглеждат на плажа – действай, почни да се движиш повече! Дори да не податлив на масовата психоза beach body – спортът е здраве, а ако се запишеш на танци можеш да си водиш и половинката, така хем ще имаш партньор, хем ще се забавлявате, хем ще научите някоя и друга нова стъпка…

Отиди на кино/театър/опера/балет/концерт

Направи нещо смислено с петък вечерта си и посети културно масово събитие!

Организирай читателски клуб

Честно, това си го мечтая от ужасно много време: читателски клуб, в който да се събирам с приятелки, с които нямаме особено много време и не задължително да обсъждаме 1 книга, а по-скоро да обсъждаме коя каква нова/интересна книга е прочела, какъв нов филм е гледала, какво интересно място е посетила и т.н. Да, знам – звучи малко ретро и странно, но понякога връщането назад към някакви обичаи и традиции не е лошо нещо. Нещо като модерна седянка, с приятна лека храна, хубаво вино и чудна музика. Добре звучи, нали?

Направи си филмов маратон

Остани си вкъщи – сам, с половинката или покани приятели и направи филмов маратон: Междузвездни войни, стари италиански филми, филми на Уди Алън – изобщо каквото искаш, изгледайте 1, 2, 3 филма – ако поканиш приятели – ще се брои за социално събитие, а в домашни условия ще ви бъде много по-финансово изгодно.

Организирай турнир по настолни игри

Покани приятели на гости и играйте на настолни игри: Монополи, Скабъл, Диксит…

Ако не ти се занимава да каниш вкъщи – има специализирани барове, като Трите трола, където има и огромно разнообрази от игри, така че няма да ти се налага да се запасяваш с такива вкъщи.

 

 

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *