Пак трендове – този път по M&S

От петък, 9 октомври 2015 3 Няма етикети Връзка 0

Да, знам – ужасно е някой да ти покаже поредица снимки от модна линия/колекция и да ти обясни като на малко дете кое какво и защо така. за това няма да обяснявам – а ще покажа нещата, които на етап снимка от есенно-зимните модели на M&S ми харесаха откровено, като надявам се няма да мис е сърдите много, че ще дам тук-там и малко насоки и нтерпретации.

Ключови елементи

Обикновено по модните списания и сайтове са обозначени като : Х на брой неща, които са актуални/хит/друга гръмка дума по избор този сезон; Х на брой неща, които модерните момичета/звездите/известните/друга дума за група богоизбрани, към която ти очевидно не принадлежиш; Х на брой неща с които да обновиш гардероба си…

Това, което аз търся всеки сезон е следното: дрехи аксесоари, от които имам нужда: семпли бели/черни тениски, джинси – т.е. дънки/деним, удобни обувки, някое и друго рокле/риза/пуловерче/жилетчица или нещо, от което имам наистина нужда като ново палто, яке, чанта.

За тези от вас, които ме четат сравнително редовно вече мантрата: изграждам стил, а не гоня модата ви е известна. Чисто и просто има дрехи, които не бих носила, защото не биха ми стояли добре, вече съм носила подобен стил/модели и вече не ми е забавно или няма да се чувствам комфортно.

По всичко личи, че 70-те се връщат с пълна сила: широки панталони, кадифе, блузи с шал яки, елечета върху копринени блузи, ботуши с широк ток, които не са точно по прасеца а оставят малко място краката да дишат, бохо рокли носен с огромни плетива…

Ето какво ми допада от тези „ключови“ елементи:

2 copy

Продължавам с уговорката, че измежду всички снимки с новите модели от прес-пакета на M&S – си подбрах само тези, които попадат в графа: бих облякла веднага.

Рокли:

Тези двете определено са ми фаворити, като принципно през зимата си нося летните копринени рокли с ботуши и по някой голям кашмирен пуловер или ръчно плете на жилетка. Обикновено моя вариант със сако е: копринена пола+ поло+ кадифено сако + бутуши/Dr.Martens/мокасини

Тази заради джобовете и коланчето ме спечели от раз!

3

Преди няколко години проектирах плетените рокли – няма по-удобна дреха за зимата!

4

Палта

а

До коляно – структурирани, разкроени и във всякакви цветове. Аз предпочитам структурирани, с ревери и джобове.

И до глезените: напомнящи на войнишки униформи и на балтоните на героини от трагични романи или романтични филми – толкова приказни дрехи, променят стойката, силуета и целия тоалет.

Костюмът

Радвам се, че последната година костюмът в различните му вариации се завърна: бизнес, строг, сив или кадифен и пищен, класически 3 части (сако, панталон и жилетка – т.е. елек) в модерен прочит с панталони с широки крачоли или преразгледан в 2 части: панталон и елек.

Винаги ми е било леко смешно, когато за дрехи се говори като за инвестиция, защото инвестицията цели да запази вложената стойност, докато в момента, в който изнесеш дрехата извън магазина – няма никакъв почти шанс да я продадеш на същата стойност.  За това предпочитам да определям някои неща, като такива за които е разумно да се похарчат пари. Е, добре ушит костюм е дреха, която остава почти вечна и може да има толкова много приложения. (това, впрочем е отделна тема)

Панталонът

За финал, дрехата която за мен означава едно единствено нещо: свобода!

marksandspencer_982011661127925

Точно този кадифения планирам да пробвам, защото напоследък съм в някаква фаза сатен и кадифе + горнищата на копринените ми пижами и мисля, че ще се впише идеално.

3 Comments
  • Йоана Петрова
    октомври 9, 2015

    Аз също много харесвам дълга или до коляното копринена рокля в комбинация с ботуши и жилетка, но никога не съм се престрашавала да се облека така. В предишна твоя публикация отново го прочетох и като че ли ще търся точно това при следващите ми обиколки по магазините. Панталоните с широки крачоли също са ми слабост. Май е време за промяна. Ура за Ана!

  • Милена Ангелова
    октомври 13, 2015

    И аз мисля, че е време за промяна! Влюбих се в костюмите, роклята с ботуши като комбинация също!
    А ако бях с 10 см. по – висока целогодишно бих носила дълги до глезена рокли и палта…..ммммммммм

    • Ана
      октомври 13, 2015

      Според мен ключът е в пропорциите и силуетите на дрехите – не задължително в ръста. Аз съм по-скоро висока, но вече доволно закръглена – и прекалено обемисти рокли ме правят да изглеждам като бизон 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *