Ново хоби + идея за подарък

От четвъртък, 30 август 2018 0 , , Връзка 0

Това лято сякаш беше посветено на късане с (почти) всичко старо и преосмисляне и преоткриване. Включително и преразглеждането на хобитата и интересите ми.

Получих неочакван подарък (тези са ми сред най-любимите) и естествено се хвърлих с главата напред. Точен мерник – около час прекаран в стрелба с 3 вида пистолети, е един от онези подаръци, които хем те вадят от зоната на комфорт, хем ти дават възможност да изпробваш нещо ново и да откриеш какво можеш. Всъщност в Wishio можеш да откриеш още няколко „пакета“ – стрелба с 5 оръжия, стрелба за двама и дори стрелба с лък в комбинация с конна езда и нощувка в юрта.

От тогава на няколко пъти ходих да стрелям на стрелбище Герена, като единствената причина да не го правя на регулярна база е времето, което ми отнема да стигна до там. Информация за спортната стрелба има ТУК, а за стрелбището ТУК.

Освен подарък за рожден ден или по друг повод, стрелбището на Герена предоставя и възможност за групови стрелби и състезания, включително team buildings.

Планирам да го превърна в семейно занимание, като включа баща ми и Александър, а след някоя и друга година – и Ади.

Има строг контрол, така че не можете дори да припарите до стрелбището, ако сте:

а) с малки деца

б) употребили забранени субстанции или алкохол

в) не спазвате нормите на поведение

Защо ми хареса стрелбата? Защото се иска пълна концентрация и се къса напълно лентата с действителността, което води до абсолютна релаксация. Защото дава някаква доза адреналин, която действа особено ободряващо в по-минорни дни и при скофтено настроение. Защото е разтоварващо по особен начин и е ОК за регулация на спорадичната ми пасивна-агресивност.

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *