Ники и Bendi

От петък, 3 април 2015 0 Няма етикети Връзка 0


Дълбоко вярвам, че успехът се възпитава – най-вече с личния пример на родителите. Когато станах родител си дадох сметка, че за гледането на дете трябва да се положат усилия в три основни направления: да се храни правилно, да се обича безрезервно и да се дава добър личен пример.

Днес искам да ви разкажа за Ники – Никола Телкеджиев (можете да го следвате в Twitter), когото до скоро познавах основно от разказите на майка му Дани като усърден студент и запален тенисист. Всъщност, разбирам аз в последствие, че освен запален тенисист, Ники има натрупани редица престижни награди (юношески републикански шампион по тенис за 2011) и е повече от усърден студент – предвид, че е само на 21 има ясна представа с какво иска да се занимава и не спира да генерира идеи, като един от последните му реализирани проекти е Bendi, което той ми описва като „мобилно приложение, което създадохме, за да улесним хората когато избират дрехи, обувки и аксесоари за различни поводи“. Bendi (можете да харесате и ФБ страницата) е наличен за безплатно сваляне от App Store – респективно за Apple устройства, а аз търпеливо чакам пускането му и за Android. Както повечето неща в живота – и тук има лична история: един приятел на Ники си купува панталон, за да бъде елегантен на едно парти, а впоследствие се оказва, че масово приятелите му не само не харесват панталона му – ами направо го взимат на подбив. И така – Bendi се ражда като бързо решение – още докато си в пробната на магазина да поискаш съвет от майка си, гаджето си или най-близките си дружки, за да направиш най-добър избор и да не съжаляваш за изхарчените пари по-късно.

Аз имам идея как едни 10-тина човека, вместо периодично да ми искат съвети къде какво да облекат – мога директно да консултирам виртуално, както и да стартирам Bendi-рубрика – what to wear, примерно (ех, размечтах се!)

В общи линии това е приложението за всички, които се вълнуват и интересуват от мода, имат навика да си правят селфита, да споделят свои снимки с приятели и следят сайтове като fashiolista.com или лични модни блогове, ФБ страници и т.н. Bendi обаче не е само моден каталог с прикачен онлайн магазин, както се оказват повечето популярни сайтове polyvore.com, thecoveteur.com и т.н. в които следим световните тенденции и какво се носи по първите редове по време на седмиците на модата в Ню Йорк, Милано, Париж, Лондон и т.н. Bendi е удобно и лесно приложение, за мен лично е като моден Instagram, където да споделяш с приятелите си, да черпиш вдъхновение от съвсем обикновени хора със стил, а не непременно фешън-знаменитости и не на последно място: да търсиш модни съвети.

Това, което на мен лично ми харесва е опцията да си замажеш лицето – т.е. хем можеш да станеш популярен със стила си, хем да запазиш известна анонимност!

Ники и двамата му съдружници/приятели (разбирайте децата работят в свободното си от учене и тренировки време и финансират начинанията си сами) имат идея да развиват Bendi, както и да търсят инвеститори, които съм сигурна, че ще намерят.

Та поуката накратко е следната: Ники като малък е ходел с майка си и баща си навсякъде, включително и на работа, когато разбира се не е бил на училище или е на тенис корта. Родителите му са успели да го научат на ред и дисциплина, а годините сериозни тренировки са дали допълнително борбеност и хъс – все полезни неща, за да бъдеш уверен, работлив и успешен. Често обичам да казвам, че децата са пластелинени и ластични и колкото по-високо вдигаш летвата, толкова по-високо се учат да скачат. И колкото по-високо скачат, толкова по-подготвени ще бъдат за живота, борбата и успеха. Защото и успехът е странно нещо – не на всички се отдава и не всички го понасят лесно. А в този конкретен случай, защото ви разказах за Ники – пожелавам му все така да се справя с успехите си и да продължава да планира следващите си смели начинания!

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *