Навиците на младите госпожици – грижа за лицето

От понеделник, 24 октомври 2016 0 Няма етикети Връзка 0

 

Едно време майка ми ми казваше, че от много неща в този живот мога да спестя, но двете от които никога не бива да са удобни обувки – защото краката ми ще ме носят цял живот и качествена козметика (бяла и по-късно декоративна), защото кожата ми ще остане с мен цял живот и няма да мога да я сменя.

Последната половин година борбата с пред-пубертетския инат на Ади става все по-тежка, и тъй като част от хората, които четат блога също имат деца и минават през подобни фази, реших вместо да мрънкам и да се оплаквам, да започна поредица с – надявам се – полезни насоки, за това какво ми помага, какво работи и кои са изпитаните продукти, от които Ади е останала доволна.

И така едно от нещата, за които най-много упорствах, е Ади да се научи да пази кожата си, да се грижи за нея, а сега точно преди началото на пубертета това означава ежедневно почистване и много внимание. След като се консултирах с вещи лица, ето до какво се свежда дневната поддръжка:

Задължителна слънцезащита, когато има слънце, без да прекаляваме излишно: от години използваме слънцезащитните кремове на Bioderma, като тази година взех и един на A-derma, защото се нанася по-лесно и така тя се справя по-добре, когато й се налага да си намаже лицето сама.

Почистване с мицеларна вода: ползваме тази на Bioderma, като обикновено с нея си почиства лицето винаги, когато през деня е нанасяла слънцезащитен крем или е имала по-интензивен ден със спорт (да се чете: повече потене и повече прах).

Ежедневно нежно почистване: за да прави паузи от мицеларната вода, но все пак да почиства добре кожата си – избрах един от продуктите на glov, който представлява една мини-ръкавичка за пръст, с която Ади супер лесно и бързо си почиства лицето – отнема около минута-две, като усещането е много приятно и респективно тя привикна към това за няколко дни. Ефекта от този продукт открих съвсем случайно, докато тя (според мен от чисто детско любопитство, отколкото от желание да си измие лицето!) ползваше една вечер моята glov.

В общи линии тези ръкавички за лице се оказаха откритието на лятото, на които попаднах след като получих комплекта печати за нокти MoYou от krasivotialo.com и после систематично почнах да ровя из онлайн магазина за други благини. Изобщо не ми и беше хрумвало, че Ади може да ползва ръкавицата за почистване, защото съвсем първосигнално я ползвах да демакиаж, за което е предназначена и също е много практична.

p.s. сега, докато слагах линковете към поста – видях, че в krasivotialo.com вече има и цветни glov, които вероятно ще допаднат повече на млади госпожици, за това след като се износи мини-ръкавичката, ще оставя Ади да реши дали иска пак този малък размер или нормалния размер в някакъв цвят.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *