Мъжката елегантност

От сряда, 28 август 2013 5 Няма етикети Връзка 0

Вчера в Twitter подхванахме темата за това дали трябват много пари, за да бъде един мъж елегантен. Не, не трябват. И на жените не им трябват.

Освен това е много по-лесно да бъдеш мъж, отколкото жена – един мъжки костюм прикрива/подчертава много по-добре, отколкото една рокля.

Това лято не беше особено ведър период в живота ми, което си личи може би и от липсата на постове тук. Но мъжката елегантност е тема, която не иска много емоции, за това мисля идните седмици да й се посветя изцяло.

Снимката е от филма на Том Форд A Single Man – един от най-емоционалните и същевременно естетически филми, които съм гледала. Говорейки за Том Форд – той е идеалът ми за елегантен мъж.

5 Comments
 • Вал Вълков
  август 28, 2013

  A Single Man – VERY GOOD

 • Женя
  август 29, 2013

  Преди време водих серия от курсове по Presentation Skills. Накрая се оказа, че най-голямо време отделихме да дискутираме облеклото при презентации. Елегантността в никакъв случай не изисква много финанси – един класически черен панталон и една прилична риза могат да бъдат намерени за общо 50лв. Коса, нокти, обувки – задължително чисти (нещо, което много се пренебрегва за жалост…) – voila 🙂 Елегантността изисква внимание към себе си. Това е.

  • Ана
   август 30, 2013

   Съвсем съгласна съм – тези 3 прости неща – внимание, отношение и грижа са повече от достатъчни за начало. И въпреки, че реших да пиша поредица насочена към мъжете – тези неща се отнасят и към жените

 • Недко Христов
  септември 5, 2013

  Ана, здравей.
  Начинанието ти за поредица насочена към мъжете е чудесно. Искам да видя вие жените какво харесвате, какво искате и търсите.
  Не спирай да пишеш – вдъхновяваш много.

  • Ана
   септември 5, 2013

   Благодаря за милите думи!
   Всъщност има разлика, между това което жените харесват и какво всъщност са елегантността и добрите маниери изобщо. Жените понякога залитат по пълни кретени, простаци с безкрайно неподдържан външен вид – защото тълкуват всички тези неща като белези на алфа мъжкари. Дали заради Холивуд, дали заради средата, дали заради ориенталското в нас често за харесвам мъж се пробутват много странни индивиди. Помня времената, когато Баце беше още кмет на София колко жени си носеха снимка с автограф или си държаха плакат на бюрото в офиса. Трагедия!
   Елегантността, добрите маниери и възпитание – както за мъжете, така и за жените е нещо, което ми липсва напоследък – за това реших да се впусна. Освен това ми омръзна да споря – особено с мъже, че за да се обличаш добре/елегантно трябва да харчиш огромни суми.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *