Мъжете в моя живот и безценните им съвети

От четвъртък, 17 септември 2015 6 Няма етикети Връзка 0

Някак естествено се получи във времето, че се сдобих с повече приятели мъже, отколкото жени. Да, имам и приятелки – но истинските, тези на които мога да се обадя в 3.27 през нощта, ако имам нужда от нещо са пряко сили 2. Докато мъжете, на които мога да се обадя в 3.27 през нощта са значително повече. освен това на мъжете мога да се обадя винаги, когато имам нужда от мускулна помощ от типа вдигане на кашони, пренасяне на мебели и т.н.

Обаче последните години наблюдавам обратната тенденция – сдобивам се с повече приятелки или близки познати или както и да искате го формулирайте. А мъжете почнаха да отпадат.

Преди 10-15 години имах една компания момчета, в общи линии бяхме известни като Ани и момчетата. Беше забавно да наблюдавам объркването на всеки ново постъпил в тази компания: не съм нито сестра нито гадже на когото и да било, единственото момиче/жена съм – какво по-дяволите правя там? Беше още по-забавно да наблюдавам лекия тормоз, под който бяха подлагани всички проекто-ухажори/гаджета/обикновени свалячи/рандъм уан найт стенд кандидати.

Но тази компания не издържа дълго. Първо един се сдоби със сериозна приятелка, която се нанесе трайно да живее с него и според която не е ОК да излиза вечер и да се прибира сутрин. Един друг се сдоби скоропостижно с близнаци и беше логично ангажиран, но чат-пат с жена му (страшен пич, впрочем) се присъединяваха към останалите, които още бяхме свободни електрони. После моя милост се сдоби със сериозна работа, заради която трябваше да лягам рано, за да мога да ставам рано и да отивам в адекватно състояние и приличен вид в офис. И така да се каже – пораснахме, задомихме се и станахме родители. Един изгубихме безвъзвратно – ожени се за една кака с големи цици и дълги крака, която го завлече в Люлин и му вмени, че ние сме отрепки и му влияем лошо. Постепенно срещите ни станаха все по-редки, а напоследък ако се съберем 1 път в годината – е велико събитие, което следва да бъде полято обилно!

Момчетата бяха безценни, от тях научих толкова много неща, които нито една песвдо-лов-лайфстайл-гюру не може да ви научи. За това понеже аз съм мила и щедра ще споделя с готовност, барем някой намаже нещо – после можете да доложите. Няма да ги структурирам като 10 златни правила, с които да направите мъжа си щастлив, 5 тайни на съвършения оргазъм или 3 начина да забършете всеки срещнат мъж и да го накарате да се ожени за вас за 4 дни и половина. Пиша си, ей така, както ми идва, докато си пия кафето и да разпусна, че по-късно днес ме чака адски тежък ден: имам да се занимавам с ПР-ска работа около един кино-фестивал, да снимам футболист и после да говоря за мода. Life is a bitch, знам!

Да говориш като хамалин

Аз понякога говоря точно така, например бахмааму колко съм изморена и ако шибаното ми работно напрежение не намалее направо ще повърна, а ти си течащ сопол и ако продължиш да ме дразниш ще те ти сипя разхлабително вместо захар в кафето, нещастен задник такъв, да го духаш и мри в сол!

Та значи, според момчетата, мъжете очаквали жените да се държат като дами и не приемали лесно жени, чието естествено поведение е сходно на тяхното, защото а) усещали заплаха, агресивното поведение, включително вербално било проява на високо ниво на тестостерон б) искали жените да са първично секси, нежни, приласкаващи, да не се дървят и да не отговарят в) срамуват се. Обаче ако намериш мъж, който не те кара да псуваш като хамалин, а когато си ядосана не ти прави забележка, че го правиш и в общи линии си напаснете нивото на цинизъм – е безценно!

Лични наблюдения и забележка по темата: всичко е точно така, като мъже, които са мили и възпитани джентълмени и кавалери, обикновено ми действат успокояващо и започвам да говоря и да се държа изключително премерено. Ако освен гореспоменатите качества имат и чувство за хумор, доза сарказъм и при нужда стават безпардонни циници – ставаме първи приятели с тенденция за приятелство до живот, а един такъв екземпляр даже вече съм си приютила – много е забавно, скандалите ни са като на италианско семейство от южните провинции!

Да носиш обувки на висок ток

Аз съм между 170 и 173 – зависи кой ме мери, а един път ме изкараха и колосалните 175. Като се кача на висок ток ставам респективно значително по-висока, а често и стърча с по половин глава над заобикалящите ме мъже. Та от момчетата научих едно, безценно: ако случайно излизаш с мъж, от когото си по-висока, когато си на ток и той ти направи забележка, дразни се и коментира ръста ти с досада или сходно: зарежи го на секундата! Има сериозни проблеми, най-вече с егото си и кофти комплекси, които ще му пречат да те приеме такава каквато си.

Лични наблюдения и забележка по темата: ако ти направи забележка за височината, както впрочем и за всичко останало, като например килограмите – можеш да го смачкаш вербално! Ако е истински пич и знае, че обичаш да носиш обувки на ток, независимо колко стърчиш над него – ще те заведе и ще ти купи най-яките възможни, защото знае, че ще те направи щастлива. Изпробвано е, работи, благодарственият секс след това е силно препоръчителен!

Специално гласене и тунинговане

Според моите момчета жените са най-красиви естествени, без грим с удобни дрехи, а всичко останало е бонус и за специални поводи, срещи, празници, фукане и т.н. И ако случайно попаднеш на мъж, който иска винаги да се контиш, да се обличаш по определен начин, да се гримираш и недай-си-боже да се тунинговаш – бягай с 250! Това било явен признак на кофти комплекси и fucked-up съзнание, вероято повредено от предобряне с порно, не ти трябва човек, който иска да си нон-стоп като за подиум.

Лични наблюдения и забележка по темата: ако човекът се кефи да те вижда наконтена, доставяй му това удоволствие от време на време, по лични наблюдение мъжете оценяват, когато жените им се стараят подчертано заради таях. Както впрочем и ние, жените, ценим когато мъжете се стараят за нас.

Навици – кой на кого как влияе

Ако е алкохолик, побойник или мърда и си мислиш, че като заживеете заедно ще го промениш – забрави! Шансът да те повлече надолу е значително по-голям.

Лични наблюдения и забележка по темата: Преди много време излизах за кратко с един, който всъщност беше адски гъз, бесен комплексар и направи всичко възможно, за да ме откъсне от момчешката ми компания. В края на краищата се осъзнах и разбрах, че съветите на моите момчета са напълно верни: този се дразнеше, когато носех високи обувки, дразнеше се, когато общувам с хора, които той не харесва, а в последствие всъщност разбрах, че просто се чувства застрашен от тях, защото има усещането, че го превъзхождат и освен, че не спортуваше, всеки път когато аз казвах, че не мога/не искам да пия кафе/ходя на кино/друго по избор, защото отивам да спортувам – той ме смазваше от подигравки. Моят личен съвет, изпитан на собствения ми гръб е: намери човек, който ти помага да се развиваш и да израстваш, по същи начин както и ти му помагаш. Да се променяте, развивате, подкрепяте и израствате заедно е едно от най-яките неща в една връзка. Другото е мръхтене, тъпчене на едно място и в крайна сметка подобни хора се превръщат в обикновени мрънкачи и елементарни хейтъри.

Червеното червило

Мъжете се притеснявали да целуват жени с червено червило. За това, ако в плановете ти за вечерта е включено, поне на идейно ниво целуване – зарежи червените червила и избери нещо по-естествено, което няма да нанесе безобразни щети и да направи и двама ви да приличате на клоуни с размазан сценичен грим.

Лични наблюдения и забележка по темата: Определено един от най-добрите съвети, които съм получавала!

Флирт, форплей и секс

Според момчетата жените масово подценяват мъжете и тяхната нужда от интелектуално общуване, в това число флиртуване и играта на вербална стимулация, последвана от масивен форплей преди самия секс. Двама от тях са професори, така че според мен за тях общуването с интелигентни жени и стимула, който получават от това е издигнато на пиедестал, предполагам, че ако гаджето ти е футболист – има шанс нещата да стоят малко по-различно. Също така, според момчетата, мъжете разбират, когато жените се преструват и имитират оргазъм, като това им действало като масив-търн-оф. Също така страдали от липсата на комуникация – т.е. да лежиш и пъшкаш не е ОК, доста по-ефективно е да казваш какво и как искаш, както и да питаш партньора си за неговите предпочитания – поне докато се напаснете.

Лични наблюдения и забележка по темата: според мен най-якият секс е с човек, с когото можеш да се смееш и да плачеш в леглото, чувството за хумор не е нужно да се сваля заедно с гащите, напротив и е тотално ОК ако нещо се обърка, не е както очакваш да се посмеете заедно.

Съвети и насоки от сериозния партньор

Според моя личен опит най-якото нещо на света е да живееш с човек, който не ти се бърка, не ти се намесва винаги и във всичко, не ти дава нон-стоп неговата гледна точка, но ако поискаш всичко това – може да го получиш. На поискване, един вид. Подкрепата е важна, нон-стоп намесата – досадна. Да можеш да поискаш съвет и да получиш ценен такъв, както и добра насока – безценно!

За днес – от кака ви, a.k.a the coach on the couch – толкова! Отивам да се гримирам, да се обличам и да си къдря косата, че ме чака тежък ден!

p.s. и понеже съм на тема мъже и техните съвети – Марто, къде се затри, бе човек? Вече ми липсват коментарите ти, които бяха мега яка част от съдържанието на този блог!

6 Comments
 • the Beauty in my LIfe
  септември 17, 2015

  Много свежо, real life! Много истини! В заключение мога да кажа, че явно съм случила на мъж! 🙂

  • Ана
   септември 18, 2015

   и той е случил с жена, да ти кажа 🙂

 • Милена Ангелова
  септември 18, 2015

  1. Марто верно се затри! Да си вземе бележка и да се появи в най – скоро време и по шеметен начин!
  2. И аз явно съм случила на мъж, густо:))))
  3. Чувството за хумор е мега хипер задължително във всяка една ситуация!

  4. Ани, как ти мина тежкият ден?

  • Ана
   септември 18, 2015

   мда, положението веерно е къде е Марто!
   ами денят мина епично, всъщност, мисля след вчера мога да напиша поне 1 роман или 10-15 поста, от дългите 🙂

 • the Beauty in my LIfe
  септември 18, 2015

  Ще чакаме да разкажеш….дали на по винце или тук… 🙂

  • Ана
   септември 18, 2015

   на по винце звучи супериорно!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *