Мултикукинг

От неделя, 31 август 2014 6 Няма етикети Връзка 0

Последните години покрай блога получавам различни покани и предложения за партньорство, като всеки път, преди да приема си задавам въпроса: бих ли си купила този продукт? Когато отговорът е ДА – приемам.

И така – този път няма да ви пиша за мода или козметика, а за храна – по-точно за готварски уред – Multicooker-а на Philips.

Приех предизвикателството (да сготвя и заснема на видео + снимки 7 рецепти), защото а) така или иначе исках да купя мултикукър за вилата, и б) защото така или иначе нали се бях зарекла да споделям кулинарните си върхове напъни.

Преди да започна готвенето разгледах рецептите и опциите на уреда публикувани на сайта на Philips и не знам защо реших, че няма начин да не се справя. После се сетих, че Лулу беше писала за уреда и отворих блога й и тогава в главата ми започна да кънти въпроса: къде се натика, жено?

Обаче, когато се хванеш на хорото – скачаш! И така, ето ме тук, след (незнамколко) опити на принципа проба-грешка и заснети 5 рецепти (две от които ужасно не на фокус, което разбрах следварително – разбира се!) съм на ръба на отчаянието. Независимо колко добре е сготвена и какви са вкусовите качества на една храна – ако не можеш да я представиш добре, тя просто прилича на бебешко повърнато и никой, ама никой няма да ти повярва, че става за ядене.

Ето какво имам предвид:

За това днес няма да пиша за рецептите, а за уреда. Имам сериозно предположение, че всяка манджа сготвена в мултикукъра може да се сготви и в тенджера, да се опече и т.е., с киселото мляко още не знам как стои въпроса, защото още не съм тествала тази опция. Основното предимство на мултикукъра е, че е малък и идеален за кухня с малко свободно място. Моята кухня е изключително нефункционална: печката се намира на един мъъъъничик остъклен балкон до хладилника, почти връстничка ми е и от нея работят само 2 котлона – единият малък, като за джезве, а фурната си живее свой собствен живот, плот за приготвяне на храна, точене, месене и т.н. практически нямам, има едно местенце между сушилята за съдове и микровълновата (която планирам отдавна да разкарам, но Александър е особено привързан към бързината, с която претопля храната) – на една от снимките се вижда или крайчеца на барплота, който обаче е висок и е доста неудобно. Казвам всичко това, защото в моя конкретен случай, когато искам да сготвя няколко манджи наведнъж – трябва да го правя последователно, а не едновременно – което ме заробва с часове в кухнята. С мултикукъра успявам да приготвям 2 манджи и да пека баница едновременно, т.е. мога да приготвя храната за 2 или 3 дни и респективно да говя през ден – нещо за мен до сега немислимо, освен ако не се яде навън или не се поръчва пица.

Така – в този ред на мисли, ако нямате достатъчно място, котлони и т.н. – уредът е удачна придобивка. Другите 2 основни плюса са, че е лек и лесно преносим. Аз си го носих на вилата и докато се грижех за цветята в градината, храната практически се сготви сама, а след това си стоеше на топло в съда – мултикукъра има функция за поддържане на храната топла.

Т.е. ако хипотетично някой ден все пак стигнем до море за повече от 3 дни, мога да си го взема с мен, защото обикновено отсядаме в апартаменти тип студио, а не в хотели и така или иначе ми се налага да готвя.

Друго, което ми направи много добро впечатление е, че печенето на кекс на пример в мултикукъра ми се получава по-добре, отколкото във фурната – не остава глетава среда, изпича се равномерно, набухва нормално, а домочадието го унищожи скоропостижно, което е гаранция за добър резултат.

За днес стига толкова – ще се пробвам да направя по-прилични снимки и ще споделя рецепти.

6 Comments
 • jannii
  август 31, 2014

  Чушките – <3

  • Ана
   септември 1, 2014

   чушките са ми най-големия фаворит в графа: покажи ми как готвиш, за да ти кажа,ч е няма да ям у вас! обаче бяха вкусни!

 • Йоана Петрова
  август 31, 2014

  Най-после някой да измисли/напише нещо ново от обичайното за този вид уреди – това, че могат да бъдат преносими. Идеята, че в него може да се приготвя кисело мляко не е впечатляваща, затова по-добре производителите да заложат на други неща, които си описала. Не съм фен на тези джаджи, но презентацията ти ми хареса.

  • Ана
   септември 1, 2014

   аз понеже нали никога не съм заквасвала (поне не сама) вкъщи мляко, та за мен е голяма работа 🙂 но иначе – определено таз машина е най-полезна, защото е преносима и сравнително лека. а в моя случай – играе роля на 2-ри котлон 🙂

 • Krasimira Petrova
  септември 2, 2014

  Хм, четох, четох и се замислих трябва ли ми наистина такъв уред. Нашата кухня е сравнително голяма, печката ми си работи както трябва, с 4 котлона и фурна, мога да готвя едновременно поне 3-4 ястия, които да стигнат за 1, максимум 2 дена, защото сме 5 човека вкъщи. Мляко се пробвах да квася с една друга машина и по-добре от ръчно направеното не успя да стане. На море ходим или на All inclusive или тази година бяхме в апартамент напълно обзаведен и нямаше нужда да нося нищо. Определено трябва да ме впечатлят с нещо друго, за да го поискам 🙂

  • Ана
   септември 2, 2014

   голяма кухня и работеща печка в комплект с all inclusive – мисля, че си тотално ОК 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *