Ламили

От четвъртък, 20 ноември 2014 3 Няма етикети Връзка 0

Много се чудех дали да не кръстя този пост/статия/утевър Fuck you, Barbie! но реших, че няма да е le bon ton. Обаче, ето на – не се стърпях и го написах!

Историята на Ламили е следната – Николай Лам решава да направи „реалистична Барби“, за да покаже, че средностатистическата хубост – също е хубава – на английски звучи така: average can be beautiful. Щото освен ако не си Жизел Бюндхен или Карли Клос – има шанс да си като мен – обикновена средностатистическа женица и е ОК да си именно такава и пак да си хубавица и половина (днес скромността не ми е сила, сорЕ). Писах за този проект още когато се появи миналата година, защото бях във възторг!

А преди това писах и как един ден Ади Б. много учудено ме попита защо не приличам на Барби? м? Или поне на жените от списанията да приличах. Ама не, не приличам. Всъщност в следствие на този разговор си направих една фотосесия – по гащи. Това е една от най-смелите ми лични постъпки, нищо особено, но от тогава се харесвам в пъти повече и приемам и обичам тялото си с всичките му недостатъци. А, да – и снимките не са фотошопирани и съм си ги сложила в рамка! Отплеснах се, пардон!

Да се върна на Ламили – мисля, че това е най-готината кукла тип реалистична, или както се казва на английски fashion doll, която съм виждала. Бонус: има дрехи за преобличане, или по-точно ще ги има от януари 2015-та и за разнообразие не приличат на дрехите на стриптийзьорка или магистрална проститутка. Нищо против проститутките и стриптийзьорките нямам, но не съм ОК това да имидж, който да се налага на момичетата от малки. Момчетата имат супер-герои, полицаи, космонавти… момичетата разполагат с розови принцеси и глитерирани стриптизьорки, тук-там някоя чудовищна кака или фея с макси крила и мини дрехи.

Допълнително: разработват се сикери за телцето на Ламили, някои като целулита и акнето са малко крайни, но има рани, бенки, белези, лепенки… защото ако куклите отразяват действителността, то трябва да имат и опция за недостатък, както истинските хора.

Обмислям закупуване на Ламили, не задължително заради хлапето – а заради мен самата! Искам точно тази кукла, куклата, която не съм имала като дете.

3 Comments
 • Pirina
  ноември 20, 2014

  Обожавам тази идея. Отдавна попаднах на нея и толкова добре премислих всичко, за което те кара да се замислиш. Това определено е куклата, която ще купя на децата си (ако имам момичета, дай боже). Писах за нея преди доста време (в WishBOX) и я бях позабравила, но благодаря, че ми напомни! :))))) А и има страхотни новости около Ламили. Радвам се!

  • Ана
   ноември 20, 2014

   така е, съгласна съм. иначе си казваш: кукла, какво толкова – а всъщност е много повече от кукла, да й се невиди 🙂

 • Mariela Mazneva (@_Fa7a_)
  ноември 20, 2014

  Страхотна е!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *