Козметика, продукти и кратки коментари

От понеделник, 16 февруари 2015 1 Няма етикети Връзка 0

Има една такава тенденция за коментар на всичко, което минава през блогърските ръце и лице (ще се спра до тук!), като така, ето какво ново съм изпробвала последните месеци. За повече политическа коректност, под продуктите, които са ми били предоставени за проба/тест – т.е. са ми били подарени, а не съм си ги закупила сама – е упоменато.

Ziaja (Жая) – бях писала и преди, че попаднах на тази полска марка съвсем случайно, след като в кварталния магазин за препарати ме заредиха с доста тестери. Ето и кои продукти ми харесаха, закупих си пълномерни опаковки и ползвам, в картинки – за по-лесно. Не ми се прави сравнение с други продукти, защото не го намирам за сериозно – не е като да съм тествала 20 шампоана и да знам Менделеевата таблица наизуст и да мога да разтълкувам състава и да дам препоръки.

За лице – козешкия крем за дневен, особено като за под фон дьо тен на моето лице седи идеално (защото съм с доста суха кожа), маслинения крем за нощен:

Шампоана от маслина:

ba83a410f052cd8bd6c9d88de7986f67

Скраба за тяло – избрах го най-вече заради аромата на какао, признавам си!

e275dc212cabbd416c305ed1a7ccd416

Мляко за тяло с какао – ето този продукт ми е подарен от представителите на марката (като ми свърши пак ще си го купя, заради текстурата и аромата):

f56af4c829f6cd332fe9149842ff1c29

Предоставиха ми и интимен душгел, който не тествах, защото според гинокологът ми такива продукти се ползват само при нужда, а според него аз нямам такава. Обаче го използвах за пране на финото ми бельо – т.е. дантели, тюлове и т.н. – идеално работи!

a1490572d0219cfb20ce6add4dbfbd75

Ади Б., която е на 9, но вече сама си избира какво да ползва – тества няколко тестера, като най-много хареса тези на продуктите по-долу. Оказва се, че продуктите за деца не са налични в магазините, в които пазаруваме, което броя за неудобство. Използвах контакта си с представителите на марката, за да разбера, че всички продукти на Ziaja, които се внасят са налични в онлайн магазина goldenshop.bg

Bio Oil

Продуктът ми е предоставен от представителите на марката/ПР агенция по време на събитието за представянето му.

BP10016439_1-bio-oil-60-ml

Повече за това, какво представлява и какви са качествата му можете да прочетете тук. Аз го използвам вместо крем за лице/ръце, както и за останали участъци по тялото ми, когато са особено сухи – лакти, колене – попива бързо, има лек аромат, наистина помага при суха кожа, особено след баня попива бързо и чудесно. За стари белези не ми се е налагало да го изпробвам, пресни ранички/изгаряния – действа, като условието е да се прилага, когато няма кръвотечение, т.е. върху коричката на раната/изгарянето – особено облекчава сърбежа, който се получава докато раната заздравява и право коричката по-мека.

Vichy – Liftactiv Supreme

1975139_747822865291871_5037634894412172216_n

Аз добре казах, че ще пиша ревю по-нататък, но кремът, който получих за тест се оказа за смесена кожа, докато моята е суха, така че замина при сестра ми. Тя пробва, тества, купи си втора кутия – т.е. не само е доволна, но и продължава да го ползва, като единственият й коментар е, че го ползва за нощен крем, защото през деня използва BB крема на Vichy и двата един върху друг не се комбинират добре – поне на нейната кожа.

Този крем ми беше предоставен за тест по време на представянето му пред журналисти и блогър – т.е. пак е в графа подарък.

Vichy BB Idealia крем

vichy_idealia_bb_cream

Закупих си го самосиндикално, светлата версия – оказа се, че за моята по-суха кожа не е ОК (добре, че се заговорихме с Петя по въпроса и се оказа, че за нея е идеален, иначе щеше да иде в кофата).

p.s. Vichy малко да си пооправят категориите и продуктите в сайта, че търсенето е адска мъка, моля!

Garnier BB cream

Garnier_Miracle_Skin_Perfector_Anti_Ageing_B_B__Cream___Light_50ml_1371724944

Закупен, собственоръчно, за 3-ти пореден път Garnier Miracle Skin Perfector BBCream anti-age light, от всичко което съм изпробвала на какви ли не марки и какъв ли не ценови диапазон – това е най-подходящият крем за лицето ми: като цвят, текстура, попивност и покривност.

Рапорт даден!

 

 

1 Comment
  • Nomad
    февруари 16, 2015

    Рапорт приет!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *