За космите

От сряда, 11 февруари 2015 9 Няма етикети Връзка 0

Онзи ден се оплаках в Twitter, че поради пропуснат час за кола маска в петък нямам шанс да се вредя до 15-ти февруари, защото ВСИЧКИ часове при козметичката ми са заети до 14-ти. Освен, че се питам къде са тези жени през останалата част от годината, някак си се породи и естественият въпрос, последван от мини-дискусия какво е мнението/отношението на мъжете към женското окосмяване. И за да направя нещата по-лесни – прилагам въпросник. Мъже, моля отговаряте по точки:

1-Има една италианска поговорка (donna baffuta sempre piaciuta) – мустакатата жена винаги се е харесвала – аз цял живот се опитвам да я разгадая: дайте моля предположения и тълкувания.

2-косми под мишниците – да, не и до колко

3-косми по краката – да, не и до колко

Под „до колко“ разбирам следното: ако принципно една жена се обезкосмява (скубе, бръсне и т.н.) но случайно е пропуснала един ден или една седмица – т.е. има наболи косъмчета – колко голяма е драмата всъщност?

4-за или против интимните прически

5-зоната „тригълник“ – т.е. окосяването в междукрачието – Playboy модел от 70-те или ако може да се преструваме, че там изобщо не растат косми

6-да предположим, че ужасно много харесвате определена жена и някакви бесни страсти кипят и в момента на разсъбличането се оказва, че е пропуснала да си махне космите под мишниците/краката – до каква степен това е turn off? И изобщо turn off ли е?

И сега малко допълнителни въпроси:

8-имате ли жена/гадже

9-виждали ли сте я да се обезкосмява

10-знаете ли колко често се обезкосмява

11-знаете ли колко време й отнема

12-споделяла ли е колко е болезнено обезкосмяването (освен ако не е бръснене, щото то не боли, ама никак)

13-споделяла ли е колко й струва обезкосмяването – процедури при козметичка, депилатори, епилатори и други такива

14-някога помагали ли сте й в тези начинания

15-моля опишете кои зони от женските тела подлежат на обезкосмяване

16-самите вие обезкосмявате ли се, ако да – къде и с каква честота. Бръсненето/тримването на брадата също се брои

Благодаря предварително! Както можете да предположите – и аз имам какво да кажа по темата, така че stay tuned!

 

9 Comments
 • Здрав
  февруари 11, 2015

  1-Има една италианска поговорка (don’na baffuta sempre piaciuta) – мустакатата жена винаги се е харесвала – аз цял живот се опитвам да я разгадая: дайте моля предположения и тълкувания. – Стига да не е на Филип Тотьо мустака, ако е забравила да оскуби някакви мъхчета – не е фатално.
  2-косми под мишниците – да, не и до колко – да не са по-дълги от мойте Аз нямам… но ако са се подали – не е фатално.
  3-косми по краката – да, не и до колко – една седмица не е фатално.
  4-за или против интимните прически – да, ама не е нещо фатално.
  5-зоната „тригълник“ – т.е. окосяването в междукрачието – Playboy модел от 70-те или ако може да се преструваме, че там изобщо не растат косми – а това стил – „гол охлюв” не ми е най-любимото. Още повече, че не е и най-здравословни навик, но каквото и да има там долу или да няма – не ми пречи няма да я върна.
  6-да предположим, че ужасно много харесвате определена жена и някакви бесни страсти кипят и в момента на разсъбличането се оказва, че е пропуснала да си махне космите под мишниците/краката – до каква степен това е turn off? И изобщо turn off ли е? Ами много зависи, но по принцип не е проблем, стига наистина да не е нещо фрапиращо… че били малко понаболи, като 3-4 дневна брада, не би ми повлияло.
  И сега малко допълнителни въпроси:
  8-имате ли жена/гадже – да
  9-виждали ли сте я да се обезкосмява – да
  10-знаете ли колко често се обезкосмява – не
  11-знаете ли колко време й отнема – да, около час.
  12-споделяла ли е колко е болезнено обезкосмяването (освен ако не е бръснене, щото то не боли, ама никак) – не е споделяла.
  13-споделяла ли е колко й струва обезкосмяването – процедури при козметичка, депилатори, епилатори и други такива – нямам идея.
  14-някога помагали ли сте й в тези начинания – не
  15-моля опишете кои зони от женските тела подлежат на обезкосмяване – май никоя, освен ако няма някакъв супер фрапираш мустак 
  16-самите вие обезкосмявате ли се, ако да – къде и с каква честота. Бръсненето/тримването на брадата също се брои – да, до скоро се бръснех всеки ден, сега пускам брада, ей така за проба. За щастие не съм от косматите  За другите зони, не мога да преценя, когато го изискват… веднъж седмично, може би…

 • voxy
  февруари 11, 2015

  1. Очевидно се харесва или не се забелязва, но другите – не я, поговорката не ме вълнува
  2. Не, никакви никога
  3. Не, но не е необходимо постоянно да са й гладки, не е чак толкова голяма драма
  4. По принцип против, но от време на време е яко така че да/не т.е. де 🙂
  5. Преструвайте се че не растат
  6. Зависи от големината, но щом е пропуснала значи не е голяма така че не е

  8. Не, така че отивам на 15, но ми изглеждат леко реторични хехе
  15. Всички без косата, веждите(оформянето им не се брои) и миглите
  16. Да – ръце и крака през 2-3 месеца, гърди всеки месец, брада всеки ден

 • acnapyx
  февруари 11, 2015

  1. Тя може да се е харесвала, но повечето мъже все пак не харесват такива жени. Иначе уж тестостеронът бил причина за появата на въпросните мустачки, тоест според слуховете мустакатите били по-добри и агресивни в леглото. Нямам опит, така че не знам.

  2. И да, и не. Честно казано, не ми пука особено. Стига да не са с размерите на пищните интимните прически от 70-те, не е особено голяма драма.

  3. Същото като 2. Докато не стават за заплитане на плитчици, не е особено важно. Не ми действа особено възбуждащо, ако има много, но не би ми попречило. Чувал съм, че има някакви жени, които пропускали излизане/секс с потенциален партньор, защото не са си бръснали краката, но ми е неразбираемо.

  4. За. Забавно е 🙂

  5. На моменти (по-често) предпочитам тотално голо, все едно нищо никога не е расло, но е имало и периоди, в които ми допада да е повечко. Ако трябва да избера между двете крайности, по-добре тотално обезкосмено.

  6. До *никаква*. Ако истински харесваш жената, да се откажеш от секс с нея поради пропуснато обезкосмяване е, с една дума, тотална дивотия.

  точка 7 липсва… умишлено ли? 🙂

  8. да

  9. да

  10. да, все пак живеем заедно 🙂

  11. ми не много – половин час?

  12. споделяла е

  13. не. обикновено става вкъщи, така че няма допълнителни разходи.

  14. да

  15. „Подлежат“ предполагам означава – може да се направи, или трябва да се прави? Подмишници, интимна зона, крака… някои обезкосмяват и ръцете, и зоната около устните (уж заради мустачките от въпрос 1) – това не го разбирам и никога не съм го считал за нужно

  16. да, сравнително рядко – подмишници и интимна зона примерно веднъж месечно. и бръсна брадата, разбира се (с променлива честота, обикновено през няколко дни)

 • Гергана Габровска
  февруари 11, 2015

  Знам, че е към мъжете, ама не се стърпях! И да кажа, че си изпринтих статията, за да чета точките и да отговарям 😀 Значи…7-8 години бях на бръснач – ужас, оказа се, че съм с чувствителна кожа, много неподходящо, последваха 2 години с епилатор /отново неподходящо, много подкожни/ и накрая стигнах до кола маската – 2 години по козметици и в в един момент осъзнах, че вървят доста пари, та инвестирах в професионален нагревател и сега сама си я правя – ръце, мишници, крака, триъгълник. Досадно е, че трябва да се чака да „покарат“, но пък с времето изтъняват и оредяват, което компенсира чакането. Тъй като съм наясно с мнението на половинката /с него коментираме всичко/, ще отговоря по точки:
  1.За мустакатата – примерно, не ме е връщал, ако съм била точно пред процедура.
  2. не обръща особено внимание, но пък и не съм се оставяла до степен „сплитане на рибена кост“, нали…
  3.като точа 2
  4. оставил е избора да е мой, като ми е казвал, че ако аз имам някакви коментари към него, мога спокойно да ги отправя
  5,точка 4
  6,като се върнем на предните точки, май е ясно
  7, ааа, няма точка 7
  8,има
  9,обикновено предупреждавам какво ще правя и не ме закача, случвало се е да ме вижда. Даже, имаше един случай…влезе за нещо и ме гледа известно време /епилирах триъгълника/ и казва: добре де, значи за кола маска всякакви пози и огъвания, а ако те накарам така да се свиеш за секс, започваш да мрънкаш :D“ /в кръга на шегата, разбира се/
  10, едва ли е обърнал внимание
  11,доста 😉
  12, споделяла съм
  13, знае, знае – и при козметик, и когато си купувам консумативите
  14,не
  15.знае предполагам
  16, бръснене и почистване на вежди /за да не се сливат в една обща ;)/
  И да добавя, че според мен зимата не е оправдание за дебел естествен кожух! Май това е засега!

 • soregashi
  февруари 11, 2015

  1. Вероятно жените с мустаци, като се погледнат в огледалото и не се чувстват зле, харесват се. Друго тълкование нямам.
  2. По принцип не, но ако са малко не е жестока драма.
  3. До седмица, предполагам.
  4. Струва ми се малко глупаво, но ако е направено готино, няма лошо.
  5. Или едното или другото. Ако ще са косми, да са косми, а не напъпили, стържещи гадости, а ако няма да има да няма наистина.
  6. Ако страшно много я харесвам въобще не гледам космите, така че няма драма. Като приключим може да се разбере нещо.
  7. Харесвам тази цифра, не разбирам игнорирането ѝ.
  8. Имам си
  9. Цъ.
  10. Горе-долу
  11. Цъ.
  12 и 13. Настоящата не е, но са ми споделяли
  14. Хаха, не.
  15. Цялото тяло, без веждите, косата и миглите, които се оформят. Иначе има мацки, които коламаскират всичко, барабар с псевдомустака си.
  16. „Брадата“ си махам няколко пъти седмично, интимната зона и подмишниците няколко пъти месечно, защото ми е по-комфортно.

 • Георги
  февруари 16, 2015

  1-ако е категория “мъх“ не ми пречи 2-ако мацката е прескочила 1 бръснене – т.е. до около седмица – е ОК 3-както 2 4-зависи какви, само да не е нещо фрапантно 5-прилично подкъсено ме устройва напълно 6-ако забележа космите и се впечатля, значи възбудата и страстта не са ми достатъчно на мах. Ако е мацка, която харесвам и искам да бъда с нея – няма да обърна особено внимание А въпрос 7 къде е? 8-в момента не 9-виждал съм обаче мацки да се обезкосмяват – отстрани е малко смешно 10-предишната ми приятелка си отделяше време през уикенда, като понякога прескачаше – ако имахме по-важни неща за вършене 11-ами различно, предполагам, пък и по спомен – от няколко минути до към час 12-според мен зависи колко косми имат жените и колко издържат на болка. Предишната ми приятелка беше тъмна, смугла и съответно по-окосмена и въпреки, че не споделяше, знам че обезкосмяването не й беше особено приятно 13-не 14-веднъж, преди много време, обръснах една мацка – мишници, крака, интимна зона, беше интересно преживяване 15-всяка жена си решава сама, според както се чувства – има мацки, които си махат всичко и остават с коса, вежди и мигли, има други, които махат само космите под мишниците и краката 16-мишници и интимна зона на една-две седмици, бръснене – всеки ден

 • Член
  юни 11, 2016

  Аз харесвам естествено окосмени жени, подмишници, пубис, крайници, тяло, всичко, да е естествено! Епилацията е тъпотия и средство за затъпяване!

 • Х
  март 13, 2017

  Аз пък съм привърженик на естественото окосмяване на жената! За мен най-добре е жените изобщо да не се обезкосмяват, както беше в България преди 1989 г. Много по-възбуждаща е една естествено окосмена зряла жена. Обезкосмената е сексуално безинтересна, лишена е от своите полови белези!

 • Случайно минаващ
  октомври 28, 2017

  Харесвам естествено окосмени жени, задължително с косми на пубиса, подмишниците, ануса, по ръцете и краката, може и около ареолите (много е възбуждащо)! Жената трябва да бъде такава, каквато я е създала природата и тогава е най-красива и секси. Всякакво вмешателство на епилации и пр. глупости опорочават естественото. Не е необходимо да откриваме света. Тези които са около 50-те години, много добре си спомнят че в България пошлата мода на епилациите започна през следата на 90-те години. Много добре си смомнят косматите подмишници на майките си, учителките, съседките, правата жена в автобуса или трамвая през лятото хванала се за дръжките, за съученичките и състудентките, за първата жена с която е правил секс, че всички те бяха с космати подмишници и рошави путки. До тогава българките и не само, а европейките изобщо не се занимаваха с тия излишни глупости, да се скубят, бръснат, епилират и т.н. Тая извратена мода дойде от САЩ, като всичко пошло и извратено идва от тая световна помийна яма! Направете си изводите, у тъпите и примитивни мюсюлмани, жената трябва да изцяло епилирана! Е накъде вървите епилирани българки, към мюсюлманските хареми ли? Психолозите са единодушни, мъж който харесва жени с отстранени вторични полови белези, т.е. епилирани, е склонен към педофилия, независимо дали го осъзнава или не! Истинската жена, зрялата жена не е гладка пластмасова кукла!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *