Живот като сборна касетка: събитията от последните седмици

От петък, 18 март 2016 2 Няма етикети Връзка 0

Нали не очаквате обзор на новините и световната политика (въпреки, че според дипломите ми за висше съм абсолютно квалифицирана за подобен вид дейност!)?

Най-вълнуващото, от фешън-лайфстайл-блогърска гледна точка събитие от изминалите дни беше медийното представяне + парти по повод пускането на Shedd на българския пазар. Заедно със Сиси, Венета, Поли, Мими и Яна имахме по един кът, в който да покажем собствения си стил – с дрехи от личните ни архиви/гардероби и находки, на които сме попаднали в Shedd.

Разказ по картинки, т.е. разказ с картинки от партито – утре, тук само 2, за да усетите общото настроение:

Shedd Shedd

Продадох няколко неща в Shedd, а с парите си купих страхотни обувки (намалени на -70%), платих си подстрижка и маникюр и се чувствам така, сякаш съм ударила джакпота от тотото.

Ади Б. ми споделя какво си говорят момичетата в училище, как се обиждат и нагрубяват и аз се повече се чудя защо не е станало задължително да се минават психо-тест и тест за интелигентност, преди човек да може да стане родител. Защото децата копират начина на поведение, репликите и коментарите на родителите си. Опитвам се междувременно да й давам странични положителни примери, като последните 2 са с Кейт Ъптън, Мерил Стрийп и Адел, защото едно момиче изнасяло лекция как само слабите момичета и красиви момичета можели да станат моделки, актриси или певици. Също така й дадох пример с Тави Гавинсон, от гледна точка на това, че в днешно време можеш да създадеш собствен бизнес, стига да намериш правилната ниша и да не се страхуваш да бачкаш здраво. Също така й дадох пример с Петя Желева, като пример, че независимо какво правиш – трябва да се стараеш да бъдеш добра, съсредоточена и отдадена, пък било то и да играеш на електронни игри, които впрочем освен добро развлечение са и добро поприще за спортна изява.

Ади Б. реши, след известно време колебание на пиано или цигулка предпочита да свири, че предпочита цигулката. За изборът повлияха следните две събития: концертът на Васко Василев, на който ходихме в Пловдив (на последният в София не можахме да отидем, защото тя беше болна и още много страда), краткият й разговор с него и автографът, който й даде и срещите й с различни музиканти в рамките на тази година, благодарение на образователната програма “ФОРТИСИМО КЛАС”. От всички инструменти, които беше докоснала, цигулката я беше омагьосала и не спря да ми говори в рамките на седмици.

След като споделила в училище, че ходи на уроци по цигулка, някакво дете й казало, че само тъпачките се учели да свирят на инструменти. Ако случайно има господ – само той знае с каква сила си прехапах езика, за да не й кажа, че тъпачките обикновено се учат да „свирят“ на други неща.

Помагам за едно ексклузивно шопинг-събитие за представянето на лятната колекция на Liviana Conti и едновременно се притеснявам и вълнувам!

Набелязах си няколко неща от H&M Conscious Exclusive Collection 2016 – подробно по този въпрос – скоро.

Наскоро си дадох сметка, че няма кой знае колко жени н моята възраст, които поддържат блогове със собствени снимки, дори и от тип outfit of the day, без претенции за фешън-актуалност или някакъв бахти стила и последните крясъци на модните гиганти. И на пък на всички, които всеки божи път, когато постна мои снимки ми казват, че съм грозна, дебела или тъпа (това последното как го разбират – идея нямам, а аз така умело се старая!) мисля да продължа в тази посока – заради другите средностатистически жени +/– на моята възраст, които ме четат и знам, че имат нужда да видят, че една обикновена жена, пък било то и грозна и дебела може да се забавлява с модата, дрехите които избира, бюджетът, с който разполага и да не й пука нито какво мислят околните, нито че няма нищо общо с хубавиците от списанията. Казах си го!

Миналата седмица бях на едно много симпатично събитие на Olympus България в Adi’s Cook & Book, където към всички присъстващи, основно кулинарни блогърки, беше отправено предизвикателството да се приготви рецепта с продуктите на Olympus, а след това избрани рецепти ще бъдат представени от Елена Петралийска (позната вкъщи като милото момиче, което не спечели първи сезон на Мастършеф). Аз имам няколко супер-лесни рецепти, които ако споделя, то ще е основно, за да ви покажа няколко мега-бързи начина да се сдобиете с домашно приготвен и не особено сладък десерт.

12805766_901407233310914_1778759224034838501_n

CVS_006

Миналата неделя бях на премиерата на „XIа“– новият роден игрален филм с участието на Яна Маринова, а по-късно вечерта гледах повторение на епизоди от 1-ви сезон на „Връзки“ по Fox.

11а

В “XIа“ има някои дребни неща, които малко ме изнервиха, предвид, че съм свикнала на динамика – и в диалога и картината и без излишен патос и претенция мога да кажа, че Яна Маринова си изнесе филма има-няма сама. Аз съм й фен отпреди, от едно събитие на Avon, на което си говорихме и още тогава бях впечатлена, защото е доста различна от обичайните беге випове.

Иначе за „Връзки“ – ако не сте го гледали до сега, намерете начин да го гледате – сериалът е направен чудесно, а началото на април предстои и премиерата на 2-ри сезон.

Говорейки за премиери на сезони – края на април е и премиерата на 6-ти сезон на Game of Thrones, а аз понеже съм с връзки гледах вече разни трейлъри и тийзъри и направо ще се пръсна от нетърпение.

Това, сякаш, са основните новости.

2 Comments
 • Ангелина Присадашка
  март 18, 2016

  Браво момиче… ;- ) много добре се справяш с писането „.. за грозна, дебела или тъпа …“. Явно повече хора смятат, че мозъкът на една жена се намира в кльощавия й задник.

 • В.
  март 18, 2016

  Случайно попаднах на постинга и се зачетох, заради красивата жена с чашата на първата снимка.
  След това виждам и снимката най-горе в дясно, и разбирам, че тя е автора на блога.
  После чета „грозна, дебела или тъпа“… say again?
  @Ана, ти си красива, секси и грациозна жена! Казва го мъж на 27 години. Не те познавам, така че за „тъпа“ не мога да коментирам 🙂
  Който ти казва тези неща, бъди сигурна, че е от злоба и завист или от двете заедно.
  Ако ти (по)мислиш така за себе си, значи ти трябва консултация с оптика или психоаналитик.

  PS: Гледайте новите сезони на The Americans и Столичани в повече. Също и 2 Broke Girls!

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *