Живот като сборна касетка: кога затваряш едно око?

От сряда, 1 март 2017 1 Няма етикети Връзка 0

Пролет е, време засмяна на гардеробите; хормоните бушуват, критическата или вторичен пубертет удрят с 200 някои хора и за тях това е удачен сезон за смяна и на партньорите.

Винаги съм вярвала, че не е моя работа да гледам и да се интересувам кой с кого защо и как. Аз си мечтая за море, за това как, къде и с кого ще облека новите си рокли, останалото са чужди сюжети, от филми, които не държа да гледам.

Оказа се обаче, че бях въвлечена в следната ситуация: двама познати се разделят, защото той си има любовница и в един момент казва на нея: ако искаш да знаеш, приятелката ти Ана знаеше, защото веднъж ме видя да обядвам с другата.

Мили хора – защо ме поставяте между точно този чук и точно тази наковалня? Защо трябва да гадая кой с кого и защо обядва?

Изобщо ако видиш двама души да обядват заедно, то значи ли задължително, че и спят заедно? Или има опция да са само приятели? Или колеги? Или брат и сестра или братовчеди? Как постъпваш, звъниш на половинката и докладваш: ми аз тук сега в заведение Х видях мъжа/жена ти с друг/а… супер тъпо!

Аз избирам да не се бъркам, дори това за някои да е затваряне на едно око. Ако зависи от мен – затварям и двете!

1 Comment
  • Веселина
    март 1, 2017

    Попадала съм в сходна ситуация и реших, че чуждите чаршафи и отношения не ме вълнуват, затова си замълчах. Докато приятелката, чийто благоверен бях видяла, не ми сподели, че ѝ изневерява. Тогава ѝ признах, че съм го засякла с друга жена. Не ми се разсърди, което е добре. Не се разделиха, но той си продължава със забежките. Никога не бих се намесила в чужди отношения, защото двойките се карат и сдобряват, разделят и събират, а посредника винаги е… знаеш.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *