Епилация

От сряда, 17 септември 2014 2 Връзка 0

Времето се влоши, всички обуха дългите панталони и тъкмо когато идва ред на мислите а ла: днес няма да се бръсна, така или иначе съм с панталон; тази седмица ще пропусна кола-маската и тази вечер вместо да пусна епилатора – ще си пусна филм – аз пък ще пиша за епилация и ще правя ревю на Braun Silk Epil 7 SkinSpa.

Започвам с уговорката, че аз ревютата ги пиша на принципа, на който коментирам и виното: „харесва ми“ „не ми харесва“. Нета вече е пълен с пространствени ревюта коя част от комплекта какво прави (което май е подразбиране) – така че ако имате повечко свободно време гугълнете: Braun Silk Epil 7 SkinSpa. Освен това зверски ме домързя тази сутрин да редя сетове за яки снимки – за това колкото, толкова!

Съставни части: епилатор, четка за тяло и четка за лица, както и торбичка, кабел и четчица за почистване на епилатора.

Удобство и практичност: удобни за хващане, разглобяване и сглобяване на отделните части, четките стоят стабилно на уредите, основата на епилатора и четката за тяло е с насочваща светлина.

_DSC0032

Епилация: от всички епилатори, които съм имала до сега този определено е най-добрият. Неща като масаж, безболезненост и т.н. мен лично изобщо не ме интересуват. Това, което ме интересува от един епилатор е: да е бърз, за да не вися по час в банята;  да е лек; да не ми къса космите и най-вече: да не ги завива/обръща – не съм убедена точно какво, но има някои епилатори, които правят уроки и след това космите се забиват под кожата, растат навътре и става кошмарно трудно да се изчегъртват. Бонус: може да се ползва и под душа и има лампа тип насочваща светлина.

_DSC0030

Ексфолиация: тук почти не мога да правя сравнителен анализ, защото опита ми с ексфолиращи четки се свежда до една четка на The Body Shop, с която се самомасажираш и разни процедури в козметични салони, които никога не са ми били приятни и отдавна не съм се подлагала. За това моите наблюдения и коментари са следните: четката за лице върши добра работа за измиване, като аз я пробвах и за сваляне на грим + мляко за грим, за миене с почистващ гел за лице и за по-яка ексфолиация с ексфолиращ крем. Четката за тяло ползвах пак по няколко начина: със сапун/душ гел и с ексфолиращ крем за тяло, като втория вариант за по-дълбоко почистване беше супер-сполучлив!

Забележка: важно е след ползване на четките да се използват кремове и лосиони за подхранване и овлажняване на кожата. Лично аз след по-старателна ексфолиация с четка + ексфолиращи кремове през лятото не съм се излагала поне ден-два на слънце и винаги след ексфолиране на лице слагам крем със слънцезащитен фактор.

_DSC0028

Други впечатления: забелязвам, че кремовете ми за лице след редовно почистване (с четката за лице, много ясно!) попиват по-добре и кожата ми определено има по-добър тонус и изглежда по-гладка. Т.е. кремовете ми против бръчки би следвало сега да бъдат по-ефикасни. Също така четките измиват много добре след плаж и многократно нанасяне на мляко/масло за слънце. Ако ползвате високи фактори, като мен, може би сте изпитали мъката да се измиете в края на деня: кремовете стоят като забити в кожата и трудно се отмиват, особено ако водата е по-варовита и бързо отмива сапуни и душ-гелове.

Неочакван бонус: в началото си мислех, че е безразсъдно, но позволих на дъщеря ми да използва четката за тяло, за да ексфолира краката си. Колената и прасците на Ади цяло лято бяха покрити в рани и следователно в тъмни петна, които се получават след като новата кожа под раните потъмнее от слънцето. Следях да ползва четката леко, винаги с нейния душ-гел и на не по-често от 10-14 дни. Ефектът е много добър – голяма част от белезите изчезнаха и краката й отново приличат на такива на госпожица.

Забележка с молба за подобрение: единствения недостатък, който аз откривам (но може тотално да бъде пренебрегнат) е малката торбичка, в която целият комплект едвам се побира. Планирам да си ушия специален несесер с място за отделните чаркове, но време така и не ми остава – ако все пак някога се случи това – ще покажа резултата!

2 Comments
 • Гергана Габровска
  септември 17, 2014

  Ще взема да си променя мнението за епилаторите. Ползвах на Phillips преди време, в продължение на 2 години и подкожните направо ми разказаха играта, човърках ги с игличка и краката ми бяха в белези, сякаш съм заразно болна. След това преминах на кола маска, вече 6 години, трябва да кажа, че съм много доволна. Ама може и да започна да отделям от парите за закуска 😉

  • Ана
   септември 17, 2014

   аз от години не бях използвала епилатор поради тази причина точно – задънените подкожни косми – кошмар! този го ползвам от няколко месеца – края на юни, началото на юли и за сега всичко е ОК. обаче от коламаската, поне на 2-3 месеца не се отказвам, защото ми върши работа на радикална ексфолиация 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *