Добрите маниери и бързите забивки

От понеделник, 26 септември 2016 0 Няма етикети Връзка 0

Около 40-те не всички са задомени, загаджени, бракувани или съжителстващи. Някои са все още, а други от съвсем скоро – сами, сингъл или необвързани. И така част от тези необвързани +/– 40-годишни хора ходят на срещи с други такива +/– 40-годишни необвързани хора и след това (уви по-често, отколкото ми се иска) споделят преживяното и искат съвет.

Защо от мен точно хората искат съвет остава мистерия, която никога няма да бъда в състояние да разгадая! Моят живот, привидно подреден, е тотален миш-маш, така че въпреки натрупания житейски опит, не ми е много ясно с какво точно давам вид на човек, чиито съвети си заслужава да поискаш и още повече да слушаш.

Но да се върна 40-тина годишните необвързани и техния емоционален и сексуален живот и нещата, които ми разказват, както и тези, които определено ме потресоха. И така, понеже на въпроса: „а аз как да си намеря гадже?“ не мога да отговоря еднозначно, аз с моето се запознах съвсем случайно, отивайки да пия бира с един приятел, който ме запозна с негов приятел – и ето ни нА, 12-тина години по-късно. Но мога за друго да ви дам съвет – как да не се излагате на първи срещи и да се държите поне що-годе прилично на/по време на/след бързи забивки (да се чете one night stands).

Подготовката за среща

Аз тая фиксацията на хората да се издокарват за срещи никога не съм я разбирала! Може би, защото се чувствам най-секси с мокра коса, тениска и дънки, всичко останало ми е малко а ла – нека се опаковаме, издокараме и да сложим цветовете на войната – и каквото сабя покаже! Защо вместо да прекарват по 2 часа в двоумене какво да облекат, хората не се подготвят поне малко за това как и къде ще си прекарат срещата и в предварително опознаване на човека, с когото имат среща? Примерно: можете да разцъкате профилите в социалните мрежи на човека, с когото имате среща и да видите какво я/го вълнува, за да можете по-лесно да си говорите и да не си смучете от пръстите теми за разговори.

Мястото за среща

Да поканиш жена на вечеря  ресторант, а да отидеш да я вземеш с мотор и да й кажеш в последния момент, че ще я водиш на вила на 20 километра от София е малко странен подход, защото вероятно ще ти се наложи да я чакаш известно време да се преоблече и преобуе.

Също така – да заведеш някого на някакво мега-яко и юбер-куул място и да се държиш така, сякаш това е човекът, с когото искаш да прекараш остатъка от живота си, а след срещата да изчезнеш и повече да не се обадиш – не е ОК.

Т.е. търсете златната среда, ако може. Освен това, ако не сте сигурни – коктейли, аперитиви, пица или нещо подобно е ОК като за първа среща за час-два-три. Ако след това се харесате и решите да повторите – чудесно, ако ли пък не, няма да има разочаровани и драми.

Темите за разговор

В 21-ви век живеем, ако не можете да се подготвите поне малко предварително, защото не сте се сетили да видите човекът отсреща какви филми, музика, книги, дестинации и т.н. харесва (просто погледнете във Facebook профила) можете да направите две неща: или да заложите на сигурното – т.е. small talk от типа времето, природата и май като цяло е това или да заложите на смислени разговори, като още в началото на срещата предложите да избегнете посредствените разговори и да си говорите за нещата, които наистина ви интересувате – току виж се окаже, че си прекарате чудесно.

Бързите забивки/one night stand – основни насоки за добри маниери

Бъдете откровени – можете да дадете да се разбере – ясно или по-заобиколно, още в началото на вечерта/срещата какво искате/очаквате/търсите. Ако единият търси бъдещата си половинка, а другия секс за една нощ – няма да се разберете лесно и твърде вероятно ще има наранени, обидени и драма.

Бъдете готови за всякакъв развой на събитията – това, че сте на среща не означава, че ще се ожените, но не е изключено. Това, че отивате на вечеря/коктейли/бар с някого, не ви гарантира секс, но може да се стигне и до там. За това се подгответе за всякакви сценарии: удобни дрехи, презервативи в чантата, знам ли – основните неща. Много ми е странно, когато някой ми каже „ама аз не очаквах, че ще правим секс“ – големи хора, които очевидно отиват на среща с именно тази идея, а не да играят на Скрабъл…

Преценете ситуацията и не се застоявайте излишно, дръжте се прилично, съберете си багажа и не прекалявайте с фамилиарниченето – това се отнася както за жените, така и за мъжете! Ако някой след 6 часа или 1 нощ заедно започне да се държи като бъдещ годеник – това обикновено е сигнал за психически отклонения, не за проява на чувства, емоции или с една дума – харесване/привличане.

И за финал: внимавайте с кого какво споделяте. Да, знам, че намирането на сходната душа често отнема време, както и ходене на срещи и запознанства с различни хора, но не искате да бъдете известни в приятелския си кръг като „този/тази, която спи с всички“.

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *