Декорирани нокти

Декорации и картинки по ноктите, аз? Никога! Ама като казвам никога си мислех, че ще е точно така НИКОГА!

Поради ред причини, като започнем от това, че е нещо което отива на 20-тина годишните, като минем през факта, че да седя 2 часа на маникюр и да ми рисуват ноктите е невъзможно, защото толкова време нямам и завършим до това, че повечето рисунки и картинки, които съм виждала са мега-кичозни.

MoYou London

Всичко това, докато не се сдобих с комплект печати за маникюр MoYou от krasivotialo.com и вкъщи с Ади за норматив напечатихме не само собствените си нокти, но и където каквото друго можеше да носи печати – корици на тефтери, кутийки, чаркове от нейните играчки…

MoYou London

Впечатления: преди да се усъвършенства техниката се изисква малък период проба-грешка, но като цяло между 5-ия и 7-мия печат нещата са под контрол. Дизайна на печатите е много сладък и свръх-детайлен, така че изисква малко старание, за да се пренесе целия на нокътя, като е добре да се прецени коя картинка на кой нокът ще пасва – заради разликата в големината на нокътните плочки. Добре е основният лак да бъде в контраст с този на печата, макар аз да си ходя със сивкави печати и върху прозрачния лак, защото е почти-незабележимо.

Аз не съм маниачка на тема маникюр, но се забавлявам достатъчно много – мога само да предположа, че момичетата, които са експерти на домашния маникюр и притежават повече от 4 цвят лака ще постигнат значително по-добри резултати от мен. В този смисъл – мисля, че тези комплекти на MoYou са идеални за подарък – особено за пред-пубертетки или пубертетки, на които и бездруго човек не знае какво да подарява.

MoYou London

В този ред на мисли – Ади беше започнала да си гризе ноктите и пробвах какво ли не, включително гадните горчиви лакове против хапане на нокти, но тя намираше начин да захапе при първа възможност. Когато поиска да й сложа печати на ноктите, намерих спасителния си пояс за този отвратителен навик и й казах, че ще й сложа печати на ноктите само когато спре да си ги гризе. Явно факторът ИСКАМ СЕГА ВЕДНАГА, когато си на 10 е способен да стимулира хлапетата до неимоверна степен. В последствие си спомних, че по подобен начин приятелка реши проблема с гризането на нокти на дъщеря си, която е малко по-голяма от Ади, преди няколко години: Искаш лак? Спри да си хапеш ноктите! Аз не съм фен на лакиране на целите нокти на деца, за това тези печат са идеален вариант, защото върху нокътя се получава нещо като фина дантела от картинката/печата. В нашия случай на ноктите на Ади слагам директно печатче, за да не се налага да има основа или друг лак отдолу, като съм й обещала, че за добро поведение и особени заслуги ще й купя един цвят лак за печати по неин избор (този, който имаме в комплекта е сивкав и тя иска нещо по-весело).

_DSC0414

От krasivotialo.com ми препоръчаха да взема и един специален лак/гел, който се нанася върху кожичките около нокътя, преди да се започне с лакирането/печатането. По този начин се избягва цялата процедура с намазване/цапане на кожичките, защото този гел-образен лак веднъж като засъхне прави защитен филтър, а после се обелва съвсем лесно и бързо.

Пробвах се да заснема и самата процедура по лакиране/печатане, но се оказа мисия невъзможно да се направи саморъчно, докато и двете ръце са заети – за това ето единствената снимка с готов резултат, споделена и в Instagram, която имам. Като надобрея и се сдобия с още цветове и шаблони – ще има и още, най-вероятно на готовата „продукция“.

MoYou London

Шаблонът, който ползвам, е от комплекта Enchanted, а в whish-lista ми са Gothic и Illusion.

 

Забележка: комплектът за декорация на нокти MoYou е предоставен за тест и ревю от krasivotialo.com

 

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *