Вещи – тефтери и бележници

От четвъртък, 20 февруари 2014 1 Няма етикети Връзка 0

Последните години полагам нечовешки (поне за мен) усилия за минимизиране на вещите. С някои се разделям лесно – с други с мъка. Повтарям си непрестанно: по-малко предмети, повече свободно време. Понякога работи – друг път не. Например оказа се, че имам 2 чекмеджета с тефтери – нови и стари. Обикновено имам по 2 тефтера: работен със спирала, като ученическа тетрадка, за бюрото, в който пиша с химикалка и личен, обикновено черен с ластик, а последните няколко години Moleskine, в който пиша с молив.

Пазя си старите тефтери, заради „важната информация“, трупам си нови празни, които ми харесват, за да ги използвам в бъдеще. И така – докато неусетно съм запълнила две чекмеджета.

Някои хора си водят дневник за физическите упражнения, други се присъединяват към онлайн фитнес програма за споделяне и следене на успеха, а аз – си водя дневник в блога, за да се боря с нуждата си да притежавам и имам. Както има AA (Alcoholics Anonymous) дали има и група за подкрепа на хора, които искат да станат минималисти?

1 Comment
  • kotakafelix
    май 4, 2014

    Здравей, и аз търся такава група, защото напоследък реших да се отърва от всичко, което не ми трябва или ползвам – като празните тефтери и в моето чекмедже на бюрото! 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *