Бутилка или кашон?

От четвъртък, 30 юли 2015 0 Няма етикети Връзка 0

Преди няколко години планирах лятно парти на вилата и докато разпределях задачите кой какво да носи, човекът който трябваше да донесе вино попита, съвсем резонно: бутилки или направо кашон?

Кашон, разбира се! поради няколко прости причини: можеш предварително да направиш селекция на вина спрямо храната или пък да заложиш на едно вино, което да се пие цяла вечер и да не се изпада в ситуация: ами сега какво?

Наскоро открих готовите кашони, които Дони подготвя за клиентите на apollowine.com (мда, знам – много я яко да познаваш един куп хора от света на виното и да си говориш с тях на малко име!) като моите 2 летни фаворити са:

Мидалидаре

Специална селекция МидалидареLovers, 2014

2 х Мидалидаре Совиньон Блан& Семион 2014

2 х Мидалидаре Траминер 2014

2 х Розе де Мурведр 2014

Александра Естейт

и Александра Естейт WineLovers готов кашон

2 х Александра Вионие 2014

2 х Александра Верментино 2013

2 х Александра Шардоне 2013

т.е. съвсем тематично и лятно – бяло & розе. Освен това готовите кашони идват и с не лошо намаление.

Всъщност сравнително наскоро, т.е. това лято започнах да пазарувам вино онлайн, защото обикновено при избора на бутилка предпочитам целия ритуал на влизане в магазина, разглеждане на етикети (+ снимане сканиране, ровене и четене на коментари и препоръки), разговора с хората в магазина… изобщо удоволствието е по-пълно така, но за вина, които така или иначе знам, че харесвам и с които знам, че няма начин да сбъркам – онлайн пазаруването се оказва наистина най-доброто решение: избираш, плащаш, получаваш.

Допълнителен плюс е разбира се и факта, че можеш да изпратиш бутилка изненада на някого, без да трябва физически ти да я доставяш, да ходиш преди това до магазин да я купуваш и т.н.

pics: Apollo Wine & tumblr

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *