Ана Каренина

От вторник, 19 февруари 2013 0 , Връзка 0

1

Надявам се не очаквате да ви разкажа филма! Ако се вълнувате от сложни житейски и любовни отношения пречупени през призмата на непокорната и необуздана руска душа – моля, отидете да го гледате! Ако се вълнувате от един интересен прочит и една по-особена екранизация – също трябва да го гледате. Ако имате претенции да разбирате от костюми, мода, декор или бижута – филмът става задължителен!

 

2

3

Ето някои мои хаотични мисли по лентата:

Не знам къде са спали от PETA – филмът е претъпкан с великолепни кожени яки, наметки, палта, шапки, маншони…

4

5

Можете да гледате филмът без звук – роклите на Ана разказват/разкриват целия сюжет и състоянията на сърцето, разума и духа й. Костюмите са дело на Жаклин Дюран, а в Лондон част от тях могат да се видят в изложба до 4 април (повече инфо
ТУК).

5a

6

Странно е Кийра Найтли да се опитва да произнесе котёнок – не се получава! Иначе е великолепна – особено когато страда. Искам да мога и аз толкова убедително да мога да плача по заявка – ако знаете някой актьорски трик – моля да споделите, ще бъде високо оценено!

7

8

За втори път Джъд Лоу ми харесва как играе, първата е ролята му в Closer. Фенките му може би ще са разочаровани – не е секси и е винаги напълно облечен.

9

10

Бижутата са величествени! Има един момент, обаче в който една от героините си слага пръстените, след като е изкъпала новородения си син. И за тези секунди, в които извършва това действие ми се стори, че един от пръстените е Trinity на Cartier. Което е странно, предвид факта, че пръстенът се появява едва през 1924 и става известен благодарение на Жан Кокто.

11

12

След филма се радвам, че живея във времена, когато ако омъжена жена има извънбрачна връзка, то мъжът с който прави секс е неин любовник. По време на цялото действие гората Ана беше наричана „любовница“ а Вронски нито веднъж не е наричан „любовник“. Странна логика, да живей феминизмът!

13

14

15

p.s. явно напоследък ми върви да гледам филми с великолепни костюми.

снимки: www.aceshowbiz.com & Форум филмс

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *