Агент-провокатор

От вторник, 1 февруари 2011 0 Няма етикети Връзка 0

Всичко започва в края на 60-те години на миналия век, като резултат от любовта между Вивиан Уестууд и Малкълм МакЛарън. На 30 ноември 1967 се ражда Джозеф Коре. Предполагам когато дишаш въздуха на дома на Уестууд-МакЛарън няма как да не попиеш от техния ексцентризъм и същевременно находчивост – и още ред други неща, за които не бих и могла да говора, защото за огромно мое съжаление не съм имала честта да срещна нито един от тях двамата.

Но да се върнем на Джозеф. Той израства носейки дрехите, изработени от майка си, забавлява се със Sex Pistols и в един момент среща очарователна млада дама – Серена Рийз, в която се влюва и заедно отварят магазин за дамско бельо. В началото продават творения на други дизайнери, но все по-трудно намират качеството, което те искат да предлагат на клиентите си, съчетано с провокативност, сексапил и елегантност. Така се ражда Agent Provocateur.

Няма да описвам какво се предлага в магазините на Agent Provocateur, защото сайтът им е достатъчно богат на съдържание и може да се придобие представа. Това, което обаче не мога да пропусна да опиша е атмосферата в магазините. Последният, който посетих беше миналото лято в Бостън. Малък, тих, уютен бутик, ухаещ на екзотични аромати примесени с мириса на парфюмите, предлагани от бранда. Прохладен, защото навън температурата беше над 30 градуса по Целзий. Прекрасно малко убежище на женствеността, спокойствието и сексапила с приглушена светлина и двете най-мили продавачки на света. Много исках да ги снимам, но се притесних и дори не ги попитах дали мога. Приличаха на актриси от ’50-те или на Pin-up момичетата от старите плакати и корици на списания.

Във времето Agent Provocateur прави провокативни реклами с някои от най-красивите/харесвани/известни жени към момента. Моят фаворит е този клип:

p.s. сходство с реклама на бг водка? не само от тази реклама на Agent Provocateur е взаимствано.

0 Comments

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *