Цвят на 2017 – тракийско злато

Голямата полза от блога е, че се запознавам с много яки хора. Втората е, че понякога (измежду безумни прес-съобщения) получавам и смислена информация, интересни факти и не на последно място яки графики.

Такъв е случая с цвета на годината, определен от Асоциацията на интериорните дизайнери  по инициатива на Оргахим – Тракийско злато.

Тракийското злато ми прилича на обикновена охра, но има вероятност да имам лек проблем с правилното определяне на цветовете; Старо злато ми звучи една идея по-елегантно от Тракийско, ама във второто има елемент на национална гордост, което вероятно също е било важно при взимане на решение кой да бъде цветът на 2017-та.

Тази тук е любимата ми комбинация и ме изпълва с гордост и усещане за способност да предсказвам бъдещето, защото още миналата година включих такова жълто-охра в гамата цветове (основно сиви и бежови нюанси), които планирам да използвам като акцент в хола и банята:

При всички положения (лично мнение, без хейт, моля!) Тракийското злато ми изглежда по-добре от цвета на пресен бурен – Greenery, определен за цвят на 2017 от Pantone.

 

2 Comments
  • Ангелина Присадашка
    януари 26, 2017

    Много готин цвят. Вече две години едната стена на кухнята ми е боядисана в този цвят. В мрачните дни създава много ведро настроение. Винаги сядам така, че да съм срещу стената. Харесва ми и името, което са определили. Тракийско злато – къде по – българско от това.
    И Greenery ми харесва. Свежо и хладно като ранна пролет. След дъжд.
    Поне тази година цветовете са готини, а не бозави като миналата година.

  • Boriana
    януари 31, 2017

    Зеленото е успокояващ цвят и може би е по-добър за пространството. Но не отива на хората. Може би тракийското злато е по-правилно за дрехи.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *