Пътуване, багаж и други драми

От сряда, 3 февруари 2016 2 Няма етикети Връзка 0

Всеки божи път, когато тръгна на някъде се започва едно чудене: какво да взема, какво ще ми бъде най-полезно, дали дрехите ще ми стигнат, дали ще са подходящи, как ще се смени времето и дали няма да ми е прекалено топло или студено.

Освен това се започва и едно пакетиране на всякакви неща, които трябва да мъкна със себе си, независимо дали ще пътувам за 3 дни или 3 седмици: джапанки, кърпи, тоалетни принадлежности…

И почти винаги взимам едни и същи дрехи, едни и същи аксесоари, едни и същи обувки… които впрочем са и най-любимите ми и най-носени дрехи, обувки, аксесоари. Което естествено води до въпроса: защо са ми нужни изобщо неща различни от тези, които нося най-често и явно са ми най-удобни и се чувствам най-комфортно в тях? Преди много години майка ми настояваше да се науча да си съставям гардероба така, че да имам дрехи за всякакви поводи. Е, добре де – дрехите ги имам, но поводите къде са? Това беше едно от най-тъпите неща, които съм правила през живота ми! Защото в крайна сметка с 1 черна рокля, черен панталон + сако + риза или поло и някаква класическа пола с блуза с джуфка – можеш да идеш навсякъде – от сватба, до погребение, от опера до официална вечеря.

В момента ме гони дива инсомния, може би заради факта, че 3-ти ден подред седя повече от 10 часа на един кухненски стол и работя на една кухненска маса в малко студио-апартамент в австрийските Алпи. Т.е. на почивка съм, да се чете – не съм в София и не съм в офиса, но освен това нищо друго не е променено, напротив даже – бачкам с пълно темпо, като пълен идиот! И по този повод си задавам серия въпроси от типа: защо са ми зимни туристически обувки и клин, при положение, че най-многото, което ще видя от планините е това, което виждам през прозореца и съм напълно ОК и по джапанки?

И така, докато не успявам да заспя и си задавам поредица въпроси и търся смисъла на живота, един вид и как да направя така, че да опростя ежедневието си, неизбежно стигам до 2 основни неща: как да реорганизирам ангажиментите и работата си и как да реорганизирам вещите, дрехите и т.н. притежанията си така, че да имам повече свободно време. И понеже първият въпрос е по-сложен, за пореден път започвам с по-лесното: вещите.

Всъщност преди малко, ровейки Pinterest попаднах на картинките по-горе, което ме вдъхновява допълнително да се заема с минимизация на притежанията и може би да доведе до поредната разпродажба, знам ли.

Pix: Pinterest

 

 

 

2 Comments
  • Ангелина
    февруари 4, 2016

    Безсънието не ти отразява добре. Прекалено много мислиш. Освен основните дрехи (както ги наричат модните мислители) винаги трябва да има и допълните, нали те придават цвят. Носи си дрехите, пази ги и след години гардероба ти ще е кутия пълна с изненади за дъщеря ти.

  • omtripsblog
    февруари 4, 2016

    Този въпрос винаги ме тормози. Как да стегна багажа си? Но пътуване и багаж са женски драми, и затова взимам пример от мъжката част – практичността преди всичко, просто защото винаги сама си нося багажа 🙂

    Пожелавам инсомнята ти да бъде заменена с малко почивка!

    Поздрави,
    Мони

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *