За лицето

От събота, 5 май 2012 0 Няма етикети Връзка 0

И най-накрая дойде и момента за кремовете за лице да ви споделя.

Поради особеностите на сезона, а именно силното слънце и все повечето часове прекарани на припек – започвам със слънцезащитния. Втора поредна година съм твърдо на Photoderm SPOT SPF 50+ на Bioderma, припомням, че този крем е за по-специфична кожа, която се определя като „лесно възбудима“. Уви нищо романтично/еротично няма тук във възбудимото, а значи, че този крем е предназначен за кожа, която лесно се зачервява и има склонност към повърхностни капиляри и червени петна. По-подробно за слънцезащитата писах миналата година.

Сега по ред на номерата – първо за Avon – вече знаете, че новото лице на марката е Ивет Лалова, а сега и за козметиката:

Изпробвах оранжевите – Avon Solutions Hydra Radiance, като тази серия е предназначена основно да хидратира кожата и има активни натурални съставки, без кремовете да са био. В тази серия има дневен и нощем крем, почистващ тоник и почистващ гел.

Почистващият гел – измива добре, без да изсушава. Аз лично си мия лицето с нещо по-агресивно – именно тип почистващ гел не по-често от 5 дни, иначе кожата ми изсъхва – но това е строго индивидуално и аз не съм критерий.

Тоникът почиства добре без да изсушава. Когато имам грим обаче не ми е достатъчен и преди това си махам грима с почистващото мляко – от години използвам само Vichy. Когато съм без грим в края на деня тоникът почиства идеално.

Дневният крем за моята кожа е малко постен, но пък застава добре под по-лек грим – не лъщи и не „изпотява“ лицето, дори под фон дьо тен. Ще го пробвам и в горещините, мисля че тогава ще е добре. Плюс е факта, че има слънцезащита SPF15. При мен застава добре под по-лек или хидратиращ фон дьо тен, по-тежък и покривен (като професионалните, с които ни гримират за предаването) изсушават за два часа лицето ми до неузнаваемост, въпреки крема. Нощният крем е определено по-добре на кожата ми от дневния – може би, защото е и по-интензивен. Лично на мен аромата му ми идва една идея в повече, но това пак е индивидуално предпочитание – последните години ползвам предимно медицинска козметика и съм отвикнала от ароматизирани кремове. Мисля, че определено оранжевите хидратиращи Solutions са предназначени за по-млади кожи. Може би трябва да изпробвам нещо по-сериозно по-нататък.

Сега Idéalia на Vichy:

На моята кожа застава добре: по-пищен е, сякаш за по-зрели кожи (как добре звучи по-зрели, вместо по-възрастни, а?), съвсем слабо ароматизиран и въпреки, че е по-плътен не оставя кожата мазна, попива добре и се носи много добре под фон дьо тен – дори и под комбинация фон дьо тен + пудра.

За сега определено това е моят дневен крем и мисля – освен моментите, в които слагам слънцезащитния да го използвам по-дълго време. Изпуснах началото на презентацията при представянето на Idéalia, където е имало показно как се променя кожата преди и след употреба, но аз съм доволна – кожата ми изглежда добре и свежа – като отпочинала и сякаш е „нахранена“. В края на зимата кожата на лицето ми определено имаше намален тургор, докато сега изглежда по-еластична.

За тези, които се вълнуват от парабените – този крем е без такива.

p.s. с този пост определено загубих 20-тина годишната аудитория, но пък спечелих 30/35+. Както се казва – бръчките са медалите на времето, но това не означава, че не бива да се поддържаме и да се грижим за себе си.

Коментарите са изключени.