Елегантност за мъже: видове възли за вратовръзка

tie-knot

Този пост е по запитване от читател.

Видовете възли са: единичен възел, двоен възел, половин или непълен Уиндзор, пълен или цял Уиндзор и Шелби.
Различните възли стоят добре на различни връзки и на различни яки на ризи, като логично единичният, двойният и Шелби се носят на ризи с класическа или полу-широка яка, двоен и непълен Уиндзор на полу-широка или широка и пълен Уиндзор само на широка яка.

Важно: ако носите вратовръзка на райета/черти – то посоката на райетата на възела трябва да бъде в обратната страна на тези на висящата част на вратовръзката, ето така:

how ti tie a striped tie

Лично аз предпочитам единичен или двоен, когато нося тясна вратовръзка и пълният или още наричан цял Уиндзор за по-широка вратовръзка. На мен лично ми е странно как може мъже, които често (или ежедневно на работа) не са научили всички възможни (общо 5) възли за вратовръзка и не експериментират и разнообразяват. С насоките по-горе би трябвало да се справите много лесно!

Снимки: swungover.wordpress.com & tmlewin.co.uk

4 Comments
  • opexume
    септември 3, 2013

    Понякога е трудно да използваш всички видове възли,когато си висок около 190, защото бизнес видът е вратовръзката да стига до токата на колана, а при уиндзорските възли рискуваш тя да ти стои като лигавник.

    • Ана
      септември 3, 2013

      Това е проблем както за по-високите, така и за по-ниските мъже. За това се шият връзки с различни дължини, само не съм убедена, че тук се продават. Малко като с дънките/джинсите – цял живот подгъвам крачоли…

  • mmiu
    септември 11, 2013

    Знам мъже (и то – на възраст!), които молят някой да им направи възела и после си карат само с него, само разхлабват вратовръзката и я нахлузват на следващия ден, затягайки. Това страхотно съсипва вратовръзката! Важно е да се научат тези елементарни неща, не е толкова трудно 🙂

    • Ана
      септември 12, 2013

      Може би е мързел и небрежност. Но в дългосрочен план е лошо – връзките запозват наистина да изглеждат ужасно.

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *