Приятелско, прекалено приятелско, умерен флирт, флирт, сваляне…

От петък, 3 август 2018 6 Няма етикети Връзка 0

Наскоро попаднах в интересната ситуация: да водя забавен и приятелски разговор с човек, с когото току ще се запознавам, а малко по-късно приятели, присъстващи и участващи в този разговор ми преведоха, че всъщност събеседникът ми е флиртувал с мен, а аз (както ми се е случвало в миналото) не съм и разбрала.

Винаги т.е. и преди 20 години, съм имала проблем да разбера кога някой се държи приятелски, кога е особено бъбрив и спонтанен и кога флиртува. И понеже социалната ми неловкост и колебливост дълго време не ми позволяваха нито да тълкувам правилно подадените сигнали, още по-малко да изпращам кодировки, които след това да разчитам, че ще бъдат разшифровани правилно – сравнително бързо се ориентирах към директно поведение и недвусмислено показване и споделяне на симпатия и привличане. Например отивах при момчето, което ми харесва и го канех на кино.

Всъщност и на сегашното ми гадженце, нищо, че сме двойка от 14 години, периодично и профилактично казвам, че го харесвам, за по-сигурно, да е ясно на 100%.

Живеейки като част от хармонична двойка автоматично изключвам опцията общуване с цел флирт, за това съм изключително изненадана, когато се окажа в такава ситуация. Освен това наскоро ми обясниха, че масово хората не правят разлика между вежливо и възпитано поведение и флирт – ПОМОЩ, кога го стигнахме това дъно? И в социалните и в реалния живот говоря за съквартирантите си – и гадженцето и детенцето, надявам се без да прекалявам. Освен това се радвам на напредването на годините, защото тотално не ми пука как изглеждам, как се обличам и кой как ме възприема, т.е. суетата не е с цел – искам да бъда харесвана, а е насочена към акта сама на себе си да се харесам. Така че объркването ми е голямо.

И така имам няколко въпроса: как разбирате, че някой флиртува с вас? А вие как флиртувате? Как разбирате, че някой ви подсказва, че бихте могли а бъдете повече от приятели (независимо дали се отнася за one-night-stand или възможност за нещо дълготрайно) и вие как показвате, че приемате?

p.s. питам от любопитство, като човек, който е извън „играта“ и ходенето по срещи и явно природното ми любопитство и умерената ми социопатия правят необикновен микс, след който хем искам да си общувам с хора, особено ако са ми интересни, хем искам да ги държа на една ръка разстояние, но без да ги обидя, за това са супер вежлива и възпитана, а както наскоро разбрах – масово хората бъркали вежливостта с флиртуване. Така че моля за помощ, мерси!

Илюстрация: Perry Peterson

6 Comments
  • Христина
    август 3, 2018

    Според мен, дефицитът на добро възпитание е толкова голям и толкова рядко се срещат възпитани и учтиви хора, че вече всички са забравили какво е да се отнасят с теб с уважение. Освен това, никой не очаква хората да се държат учтиво с него и за това, когато се случи, се тълкува погрешно като “сваляне”.
    Това е моето обяснение.

    • Вили
      август 3, 2018

      Съгласна с Христина.
      Особено валидно за жените.
      Един кавалер, ако им отвори врата/задържи врата, дръпне стол или ги почерпи нещо в служебното или университетско барче и те вече са готови да си легнат с него. А той просто бил учтив човекът…

  • AD
    август 4, 2018

    Ако хората наистина не могат да разграничат учтивост и вежливост от флирт, тогава вероятно обществото ни като цяло е социално неадекватно и масово народът е станал груб, невъзпитан и примитивен.

    • Ненад
      август 25, 2018

      Повърхностен и, поради това, безсмислен опит за генерално дефиниране / със задължителните елементи на укор/ на „народа“. Характерно . Истината е, че полето на флирта е изключително трудно за дефиниране, понеже се влияе от значителен брой ситуативни фактори и няма как да бъде вкарано в инфантилните модели на мислене у застаряващи дами, останали в годините си на наивна вяра в захаросаните дебилизми на Дисни за розови принцеси и добре опаковани принцове…
      Нивото наистина е „hand bag“ .

  • Lanigiro Etsat
    август 21, 2018

    Флиртувам с финес, духовитост, елегантност достигащи невиждани висоти. След това отивам при проститутка.

    • Ана
      август 21, 2018

      Флиртът и финесът са чудесни неща, но рано или късно всеки има нужда от обикновен секс без чувства?

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *