Косите ми бели, бръчките ми мимически

От понеделник, 23 август 2010 2 Няма етикети Връзка 0


Четири и половина годишната ми дъщеря прекара вчера половин час в ровене из косата ми и старателно откъсване на стърчащи бели косми. За нея е недопустимо да имам бяла коса, защото хората с бели коси са стари, а старите умират. Бяла коса = смърт. Толкова по въпроса. Няма суета, само чист прагматизъм – старите хора умират, тя не иска майка й да умре.
За децата всичко е бяло и черно, без излишни усложнения. Така детето нарече 40-годишната ми приятелка, която има много мимически бръчки и бяла коса (категорично отказва да се боядисва) страшна мацка. После чистосърдечно нарече една 30-тина годишна много добре подържана и тунингована позната леличка.
Ето в такива моменти си припомням крилатата фраза, че бръчките са медалите на мъдростта. Искам моите да си ги нося с достойнство и гордост, без да се притеснявам от годините си.
До сега не съм поствала снимки тук, но сега е един добър момент, за да покажа какви са красивите жени, поне според мен. Те не са се снимали в Плейбой и най-вероятно повечето мъже, освен че не ги и харесват, и идея си нямат кои са, камо ли да са присъствали в сексуалните им фантазии. Пожелавам си да имам смелостта и мъдростта да остарея като тях:
Patti Smith. Photo by Timothy Greenfield-Sanders


Anna Magnani

2 Comments
  • val
    август 27, 2010

    мда
    така е
    бих прибавил и моника вити

  • ankabanka
    август 29, 2010

    Миника Вити е красавица, а списъкът с красавиците е безкраен

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *