Живот като сборна касетка: perception and social proof is everything on social media

От понеделник, 13 ноември 2017 2 Няма етикети Връзка 0

От известно време насам, на почти регулярна седмична база, получавам подобни съобщения: по мейл, на лични в Instagram или като коментари в блога.

Посланията варират от: не искаш ли страхотното ти съдържание да достига хиляди фенове по сфета? до: твоят бизнес има потенциал – възползвай се сега от шанса да разшириш пазара си в световен мащаб!

Преди месеци водех кореспонденция по подобен повод, като след поредният ми отказ да купя нови инстаграм последователи и лайкове ми беше обяснено, че към момента поддържат контакт с редица инфлуенсъри и блогъри от България и аз съм единствената, която се отказва от услугите им. Добър подход, уви и това не сработи.

И така, днес разбрах, че начина по който те възприемат и одобрението, очевидно чрез хиляди лайкове и последователи, е най-важното в социалките. не качеството на съдържанието, не естетически издържаните кадри, не умните текстове, не полезността на информацията, не личната гледна точка, повдигането на социално-значими теми за коментар… броя на феновете ти те легитимират. Точка. ТОЧКА.

 

2 Comments
  • Ангелина Присадашка
    ноември 17, 2017

    И така значи! Количество, а не качество! Тъга! А аз си мислех, че блога е твой и би трябвало ти да определяш посоката..

    • Ана
      ноември 17, 2017

      Мда, какво ли знаем ние за живота и защо не се съобразявам повече с експертни съвети от този род 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *