Ексклузивно за читателите на A Post: съвети за фантастична коса от световен топ-коафьор на Moroccanoil

Когато изпуснеш есенното събитие на Moroccanoil и срещата с един от международните трейнъри на бранда, Анджело Фрачика, обаче обичаш да си играеш на журналистика – се получава това.

Заглавието е намигване към всички trending заглавия в женски, лайфстайл, модни списания и сайтове, но съдържанието на отговорите е наистина полезно, честна дума! Освен това Top Line Beauty Bulgaria – официален вносител на Moroccanoil за България (най-вече Гери, супер-много-ти-благодаря!!!), бяха така добри освен да ми съдействат за интервюто, да предоставят и един пред-коледен Moroccanoil starter-pack съдържащ шампоан, балсам и стилизиращ продукт за коса, който ще разберете как можете да спечелите по-долу.

АД: има доста спорове по въпроса, но колко често е най-добре да се мие косата?

АФ: Няма вълшебно число, когато става въпрос за миенето на косата. Всичко зависи от типа коса, начина на живот и личните предпочитания. Ако тренирате често, плувате или живеете в силно замърсена среда, боядисвате косата си, подлагате я на термично стилизиране и т.н. – всички тези неща имат значение.

АД: Още един спорен въпрос: вреден или не е сухият шампоан?

АФ: Сухият шампоан е временно решение, много удобно и лесно, когато имате нужда от ретуш или искате да удължите живота на прическата си. И все пак, този продукт няма да замени нормалния шампоан, но ще абсорбира излишното омазняване от скалпа и ще освежи прическата в края на деня или след тренировка във фитнеса.

За разлика от останалите сухи шампоани, Moroccanoil предлага 2 различни версии – за тъмни и за светли тонове. И двата сa обогатени с арганово олио, за да възстановят еластичността и да подобрят състоянието на косата с всяка употреба. Също така, съдържат оризово нишесте, което се разтваря моментално след като се масажира в скалпа и продуктът се разреше.  В резултат на това, тази формула няма да остави никакви следи, поддържайки естествен и здравословен вид на косата.

АД: Кои са най-често допусканите грешки при стилизиране на косата в домашни условия, един вид dos & don’ts – колко е вредна честата употреба на мажи и преси и има ли някакви златни правила, към които да се придържаме?

АФ: Използването на топлинни стилизиращи уреди, без употребата на предпазващи от топлината стилизиращи продукти и без правилната грижа за косата, довеждат до загуба на защитния кератинов слой на косата, хранителните й вещества са загубени и на практика всяка коса става груба и с църфтящи краища.

Съответно, цялостният вид на косата става сух и безжизнен и тя става трудна за стилизиране.

И все пак, напълното изключване на топлинните уреди не е необходимо ако се използват правилно и с подходящия продукт.

Ето какво може да повреди косата и какаово трябва да се избягва:

– Употреба на агресивни шампоани и балсами

– Употреба на неподходящи четки.

– Спане с мокра коса. Косата е еластична и уязвима, когато е мокра, което улеснява накъсването.

– Често носене на стегнати ластици. Трябва да бъдете внимателни с това колко стегнато връзвате косата си, защото това може да доведе до накъсване. Следете за качеството на аксесоарите за коса, които ползвате, както и за тяхното тегло – прекомерно тежките шноли и фиби също увреждат косата.

Ако трябва да дам „рецепта“ за бързо оформяне на лесна прическа у дома, препоръчвам обилно нанасяне на сух текструиращ спрей Moroccanoil Dry Texture spray по цялата коса, за по-силна фиксация и обем при създаването на плитки, вълни или кок в съчетание с текстуриращата глина Moroccanoil Texture Clay.

АД: Колко важни са наистина продуктите, които защитават косата?

АФ: Те определено вършат работа и в действителност имат огромно значение. Предпазващите продукти, като спрея Moroccanoil Heat Styling Protection хидратира косата, предпазвайки я от изпаряването на естествената ѝ влажност. Също така, формира предпазваща бариера около кутикула на косъма, предотвратявайки топлинното увреждане и позволявайки на косата да запази своя блясък.

АД: Кои са най-добрите съвети, които една жена трябва да следва, за да има винаги хубава коса?

АФ: За да имате здрава, красива и блестяща коса, трябва да започнете с грижата още под душа. Уверете се, че използвате правилните шампоан и балсам спрямо типа на косата ви и степента ѝ на увреждане.

Ободряващ масаж по време на миенето е добър начин да стимулирате циркулацията на кръвта и ще спомогне за детоксикирането на скалпа. Също така, препоръчвам използването на маска веднъж или два пъти седмично.

Избягвайте горещата вода, защото тя може да изсуши скалпа и косата и да доведе до накъсване.

Опитвайте се да не сушите грубо косата с кърпа, а внимателно да попиете водата. Също така, не решете косата си докато е мокра. Използвайте гребен с широки зъбци, като започвате от краищата и след това към горната част.

Използвайте ниска степен на топлина, когато сушите косата си. Друго важно нещо е да изберете правилните стилизиращи продукти.

Здравословната диета, богата на витамини и хранителни вещества също ще ви даде страхотна коса.

И сега, за да онагледяване на съветите и изпробването в домашни условия една от вас ще може да получи ето този комплект:

  1. Миглена Петрова
  2. Александър Петров
  3. Мира
  4. Драгомир
  5. Ива
  6. Адрияна Михайлова
  7. Виктория Цачева
  8. Мария
  9. Антоана Данаилова
  10. Виктория
  11. Мартина
  12. Яница Дякова
  13. Милена
  14. Добромира
  15. Гена Нанкина
  16. Анжела Симеонова
  17. Мария Хаджиниколова
  18. Диана Симеонова
  19. Мая Георгиева

Giveaway-ят приключи -> комплек Moroccanoil получава: Мария Хаджиниколова

Ето какво е нужно да направите, за да участвате в лотарийното разпределение на Moroccanoil благата:

-да оставите коментар под този пост, споделяйки вашата тайна за супер коса

-да сложите един Like на Facebook страницата на Top Line Beauty Bulgaria

Моля коментирайте от днес, 12-ти декември до 10:30 часа на 18-ти декември, понеделник. Победител ще бъде изтеглен на лотариен принцип и обявен следобеда на 18-ти декември, понеделник. С победителя ще се свържа по мейл (едно от задължителните полета във формата за коментари), а да ми изпрати 3 имена, телефон за връзка и точен пощенски адрес. Наградата ще бъде изпратена от Top Line Beauty Bulgaria в рамките на 5 работни дни, след предоставяне на нужната информация от страна на победителя.

Giveaway-я се провежда само на територията на България.

До скоро!

 

 

19 Comments
  • Миглена Петрова
    декември 12, 2017

    Склонната към начупване и къдрава коса много обича леко изсушаване САМО в корените, хладка струя по дължина с фиксиране на къдриците и подходящо олио за бляскав вид. Свободното изсъхване е нейният най – добър приятел.

  • Александър Петров
    декември 12, 2017

    Искам да изненадам половинката с този прекрасен комплект. Тя много държи на това косата и е да изглежда добре, постоянно си прави маски за коса. Купува си хубава козметика за коса, която сменя често, защото според нея косата не е хубаво да привиква само с едни и същи продукти. Винаги преди сушене на косата използва масло , което да предпазва косата от увреждане и я прави гладка и свежа.

  • Мира
    декември 12, 2017

    Безсулфатен шамоан, задължително балсам и микрофибърна кърпа за подсушаване.

  • Драгомир
    декември 13, 2017

    Косата ми беше най хубава в казармата. Замърсяването беше едно и също, заради самия режим. Банята беше само в четвъртък. Топлата вода идваше към края. През другите дни избираш сам студена вода или никаква баня. кризата в Бг тези години беше най голяма, каква маркова козметика. Крадеше се всичко. Сресване нямаше, косите бяха не много дълги, но на нас това ни стигаше. Според мен, колкото по малко тормозим косите си. Толкова по хубави и здрави са те.

  • Ива
    декември 13, 2017

    От около година ползвам продукти на Moroccanoil и една от тайните ми за красива коса е кремът за къдрици на MO. След това на помощ идва дифузера и се превръщам в истинска дива 🙂

  • Адрияна Михайлова
    декември 13, 2017

    Ами не че имам супер коса, но мисля, че е много по-супер от една година, откакто ползвам всичко на Morrocan Oil – единствено и изцяло, пълен комплект: шампоан, балсам, олио в кращата и пяната Volume Boost за корените. Много ми допадат. 🙂

  • Виктория Цачева
    декември 13, 2017

    Тайната ми за красива коса – натурални продукти и по-рядко третиране с препарати.

  • Мария
    декември 13, 2017

    Моята тайна е свързана с използването на качествена боя за коса, редовно си правя терапия в салона, а продуктите, които използвам вкъщи са най-различни – домашни маски с ябълков оцет, хининова вода за растеж, сухо масло за коса, подхранващ спрей с протеини, нощна грижа също, различни натурални масла, и разбира се – след всяко измиване маска или балсам.Много съм доволна и от полирането като процедура 🙂

  • Антоана Данаилова
    декември 13, 2017

    За косата ми е най-важно свободното изсъхване и задължително Марокан Ойл за мекота и блясък

  • Виктория
    декември 13, 2017

    Привет,
    използвам продуктите на Moroccanoil от около 1 година и половина и косата ми се прероди. Според мен хубавата козметика и ежемесечното подстригване са най-добрите приятели на красивата коса.
    Поздрави

  • Мартина
    декември 13, 2017

    Зависи от визията, която избера. Ако са небрежни къдрици използвам Moroccanoil Curl Defining Cream и изсушавам с дифузер. Ако времето позволява разчитам на естествено изсъхване, което за мен оформя къдриците по най-добрия начин. Ако изправям косата си, задължително използвам Moroccanoil Treatment преди това.

  • Яница Дякова
    декември 13, 2017

    От около месец използвам маслото за всеки тип коса Moroccanoil Treatment, както и шампоана и балсама от серията Repair. Косата ми видимо подобри състоянието си, хидратирана е, отново има блясък, без накъсване и цъфнали краища. Страхотни продукти и определено ще продължа да ги използвам!

  • Милена
    декември 14, 2017

    Моята тайна за супер коса е маслото за всеки тип коса Moroccanoil Treatment, неизменна част от грижата за косата ми. Не случайно го наричат маслото чудо, невероятен продукт!

  • Добромира
    декември 15, 2017

    След измиване, на суха коса слагам балсам с малко водичка без да го изплаквам, когато изсъхне става като стилизирана пяна или гел, ефекта е невероятен.

  • Гена Нанкина
    декември 16, 2017

    Здравейте, тайната на моята супер коса е подстричване всеки месец, съчетано фантастичните продукти на Moroccanoil..

  • Анжела Симеонова
    декември 16, 2017

    Моята тайна за супер коса са маските с тривитаминол – 2 с.л. тривитаминол, 1 жълтък, 1с.л. зехтин, 1 с.л. алкохол и 1 с.л. кисело мляко. 🙂

  • Мария Хаджиниколова
    декември 16, 2017

    Старая се да ползвам качествени продукти с естествени масла – арганово, бадемово и т.н. Ползвам маски при всяко къпане, защитно масло преди сешоар, подстригване на всеки 3 месеца и терапия за коса. Когато мога избягвам сушенето със сешоар, а веднъж месечно не слагам никакви продукти и суша на въздуха, за да си почине косата.

  • Диана Симеонова
    декември 17, 2017

    На първо място добър фризьор, подходяща козметика без сулфати, четка за коса с естествен косъм, когато имам време маски с бадемово масло, а отскоро ползвам и Moroccanoil Treatment Light за перфектно изглеждаща коса.

  • Мая Георгиева
    декември 17, 2017

    Обичам косата ми да бъде права, лъскава и да изглежда здрава и подхранена. Използвам най-различни продукти като шампоани, маски, балсами, кристали, олиа. Подбирам такива, които са подходящи за косата ми, която е с мазни корени и сухи краища. Най-, най-, ама най-голямата тайна, която прави косата ми блестяща и лъскава е да поставя върху косата си малко оцет преди да я измия. Прсто навлажнявам косата си, след което я напръсквам хубаво с оцет и изчаквам няколко минути. След това изплаквам косата си с хладка вода. Продължавам както обикновено, като използвам шампоан, балсам, маска. Ако и вие обичате блестяща, лъскава и прекрасно изглеждаща коса, опитайте. 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *