Дневен грим + продукти

При наличието на толкова голям брой бюти, козметични, фешън и т.н. блогове и сайтове, които произвеждат често съдържание на тема грим и нови продукти, съм много изненадана, че доста хора (включително 3-ма мъже!!!) гласуваха ЗА в анкетата ми в Instagram stories за да или не на блогпост на тема дневния ми грим и продуктите, които използвам. Естествено, че ми е приятно от този факт, още повече, че на снимката продуктите се виждат ?

И така – ето какво ползвам това лято:

Това са всички продукти, които използвам за ежедневния си грим през последните месеци

За да не става недоразумение кое от къде е купено или ми е подарено или пратено за тест и ревю – в края на поста има легенда с пояснения.

Започвам с основата – хидратация и грижа за кожата. Поради липсата на слънце последните седмици прескачам нанасянето на слънцезащитен крем, върху който така или иначе ми е трудно да се гримирам. Започвам с обикновен балсам за устни – този на Nivea е с ментов вкус и е много приятен (не знам как ще бъде ако е студено, но за лятото е супер) и 3 изпомпвания от интензивния серум с хиалуроновата киселина на Esthederm, които ми стигат за лице + врат.

Фон дьо тенът ми е Aqua nude от серията Lingerie de peau на Guerlain, който е по-лек (както предполага и името) от Lingerie de peau, който ползвам последните няколко години и съм много доволна. В серията Lingerie de peau има и BB крем, но по някаква необяснима причина изобщо не ми стои добре на кожата. Има фактор против слънце SPF 20, което е далеч от обичайния SPF 50, който използвам, но пак е нещо.

Ето и двата флакона за сравнение, както и BB крема:

нюансът, който използвам е 01N – very light

Ако не ме домързи добавям малко хайлайтър Artistry на AmWay, като понякога си избирам с по-малка и плоска четка определен нюанс, а друг път взимам с голямата четка за руж и слагам на горната част на скулите за свежест и блястк.

Идва ред на очите – напоследък не ми се занимава с нюанси и тъй като дори от голямата ми палитра ползвам не повече от 2 цвята, като най-често използваният вече е издълбан, преди седмица взех тази моно-сенка (така ли се казва?) на NYX в цвят Underneath it all. Всъщност именно преди седмица открих, минавайки по Витошка, че има монобранд магазин на NYX, които харесвам поради много причини, например: защото са cruelty free, продуктите не ми дразнят кожата и очите, гримът се сваля лесно и нямам усещането, че в края на деня трябва да си пратя лицето на химическо чистене, цените са съвсем поносими, има вариации на пигментите на гримовете – от по-леки до по-силни, така че може да се избира и специално сенките за очи са много фини и клепачите ми не приличат на наклепани с боички или напудрени с брашно.

От няколко месеца използвам 2 вида спирала за мигли в зависимост с колко време разполагам. Тази на снимката е за бързо реагиране, а за случаите в които има повече време ползвам една на MAC, към която има и primer и ако проявявате интерес мога да ви разкажа в друг пост. Спиралата за бързо реагиране е Estée Lauder Pure Color Envy Lash Multi Effects Mascara, чиято четка има 2 страни, които могат да се използват поетапно или само едната – който както предпочита, в крайна сметка, ето тук на снимката се виждат:

 

И финално – ред на устните, за което имам 3 основни варианта за през деня с 3 ефекта, според настроението ми:

Умерен блясък – балсам Nivea + Instant Light Lip Comfort Oil на Clarins в цвят Candy

Мат – балсам Nivea + MAC Viva Glam AA6 satin. Харесвам червилата на MAC пък тези от Viva Glam особено много, защото всички приходи от продажбата им отиват за M·A·C AIDS Fund

Блясък в цвят – балсам Nivea + Gloss d’Enfer на Guerlain в нюанс 421 Red Pow

Давам си сметка, че с годините ставам страшна консерва и когато открия продукт, който ми харесва си го купувам до припадък или докато го спрат от производство. Не малка част от продуктите, които ползвам в момента съм открила покрай блога – като подарък или видени във фийда на някое от момичетата, които следя.

Легенда:

Nivea pop ball е или от DM или Lili – не помня, но вероятно ги има на всички щандове с Nivea глосове и вазелини за устни

Esthederm Intensive серум за лице с хиалуронова киселина е от кварталната аптека „Бели брези“ на ул. Нишава 50. Открих серума на представянето на цялата колекция интензивна грижа и след като изразходвах флакона, който получих като подарък си купих пак от същия. Двоумих се дали да не изпробвам друг вид, с ретинол или спирулина, но в крайна сметка избрах хиалуроновата киселина, заради леката текстура, която е супер за топлите дни, защото изобщо не се усеща върху кожата.

Aqua nude Lingerie de peau на Guerlain – от магазин Douglas в България Мол (беше много смешно как казах на продавачката колко много се радвам, че са отворили магазин в кварталния ми мол, защото до сега си купувах Guerlain от Beauty Zone на Витошка, но много се радвам, че кракът ми повече няма да стъпи там, защото продавачките винаги са супер-мега-груби. Жената премигна и каза само „ами ни сме една верига с едни и същи собственици“.)

Хайлайтър Artistry от AmWay – изпратен ми беше за тест от ПР агенция

NYX в цвят Underneath it all – от магазина на NYX на Витошка

Pure Color Envy Lash Multi Effects Mascara на Estée Lauder и  Instant Light Lip Comfort Oil на Clarins в цвят Candy – и двата продукта бяха в gift pack-a, който получих при откриването на Douglas в България Мол, на което ме поканиха милите момичета от маркетинг отдела на мола. Спиралата ми харесва и когато я приключа ще си я купя пак. Олиото за устни е СУПЕР и за разлика от повечето бляскави и лъскави глосове не изсушава устните. И от него ще си купя пак, а до сега купих 2 за подарък за приятелки.

MAC Viva Glam AA6 satin – магазина на MAC в Paradise mall

Gloss d’Enfer на Guerlain – подарък от сестра ми

 

Все още няма коментари

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *