Коктейл с уиски

От неделя, 1 февруари 2015 11 Няма етикети Връзка 0

Какво правиш, когато се окаже, че шкафа, в който обикновено си държиш виното е останал празен и там има само уиски, а след поредния работен уикенд имаш нужда от нещо леко алкохолно, за да ти помогне в разпускането?

Концентрираш се, преглеждаш какво има в хладилника, вадиш сокоизстисквачката и оставяш останалото в ръцете на Фортуна и силата на вътрешния си глас, като се надяваш той да е скрит миксолодижст.

_DSC0031

Така – разполагам с бутилка J&Bee – J&B + мед от градски кошери – звучи малко странно и много хипстърско. Отдавна се чудех как най—добре може да се поднесе това уиски и днес реших да експериментирам. Веднага се сетих за уиски с кола, но в къщи газирани напитки, особено коли не се консумират. За това го пробвах само с лед и малко изстискан лимон – не беше особено сполучливо.

_DSC0039

В крайна сметка финалният резултат, доста непремерен и много на око е следният:

Около 250 мл прясно изцеден сок от портокал

Сока на ½ лайм

Около 60-тина мл уиски

Лед по желание – аз сложих 8 бучки

1 резанче лайм за красота и цвят

Може би щеше да е добре да бях по-прецизна с мерките, но предполагам, че този коктейл е screw driver в уиски версия, така де вместо водка – уиски.

11 Comments
  • Marto
    февруари 1, 2015

    “ Какво правиш, когато се окаже, че шкафа, в който обикновено си държиш виното е останал празен и там има само уиски…“ някои хора ще си помислят, че това е знак, някаква космическа архитектура и трябва да си махнат главата 🙂 Представяш ли си, да се беше натряскала, смях ахахахах. Иначе си имаш и бурканче 🙂 Не си играеш ти, пиеш си уискито с буркани 🙂 Леле ти представяш ли си верно, да се беше насвяткала с уиски, което си пила с буркан 😀 😀 😀 ще си падна от смях 🙂 Иначе егати, в такива буркани сервират прясно изцедените сокове в сладкарниците, тези от J&B се големи пичове 🙂
    Иначе веднъж бях на един семинар … ахахаха и гуруто на пчеларите 🙂 разпрсвяше за пчеларството. Засегна и темата за градското пчеларство и проблемите на пчелите, там за синдрома на празния кошер, генно модифицирана царевица, Монтесито и т.н. Та мисълта ми е, че е яко да си гледаш пчели на покрива на блока и да си пушиш трева 🙂 Аз не пуша, но и пчели не гледам, но мед много обичам, но не ям често, защото забравям. А да за гуруто и семинара, представа си нямам как съм попаднал там, явно в този ден и на мен ми е било свършило виното. 😀

    • Ана
      февруари 2, 2015

      Марто, всеки път, когато ти чета коментаарите (като този – хипер хаотични и леко странни) благодаря на космическите сили! Така де – друго си е да пишеш някакви полу-идиотщини и да има кой да ти ги чете, пък и да коментира.
      p.s. заформя ти се фен клуб – първо беше една, вече са две. Питат кой си, познавам ли те и т.н. едната даже искаше да ви уреждам среща. Ана – кънектинг пийпъл, един вид.

  • Marto
    февруари 2, 2015

    Ау супер. Ще почерпя 🙂 А ти, какво отговаряш, че ми е интересно 🙂

    • Ана
      февруари 2, 2015

      Няма нужда, аз си се черпя достатъчно и сама!
      Ами, честно казано разпитах всички Мартин-овци, които познавам както и един-двама други, които мислех,ч е може д апишат под прикритие. Всички отрекоха. Следователно замолих момите, особено едната, да се оправя сама – т.е. да ти пише директно, с коментари, съобщения и каквото още се сети. Тя май се отказа.

  • Марто
    февруари 3, 2015

    А не питах за момите 🙂 Друг ми беше въпроса, но ми стана ясно в общи линии 🙂

    • Ана
      февруари 3, 2015

      чудесно! браво! а какъв беше въпроса?

  • Marto
    февруари 5, 2015

    На кой съм и познаваш ли ме 🙂

    • Ана
      февруари 6, 2015

      не (мисля, че не)
      но обмислям да подхвана инициатива – луди женки търсят своя „Марто“

  • Marto
    февруари 6, 2015

    Е не се познаваме 🙂 Просто се замислих, ако някой мен ме беше попитал откъде се знаем, какво аз щях да отговоря и затова ми стана и интересно 🙂

    • Ана
      февруари 7, 2015

      от ИНТЕРНЕДА!

  • Marto
    февруари 7, 2015

    Да 🙂 В Гугъл, за маратонки я питах 🙂

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *